Populære sporter
All sport
Vis alt

Tidligere rival: Tror Norge vil få trøbbel når Therese Johaug legger opp

Kenneth Hedstrøm Larsen

Oppdatert 11/02/2022 klokken 22:03 GMT+1

Justyna Kowalczyk knivet med Marit Bjørgen og Therese Johaug i en årrekke. Hun tror den norske dominansen snart tar slutt.

Justyna Kowalczyk og Therese Johaug

Foto: Getty Images

I vel 15 sesonger fra tidlig på 2000-tallet til slutten av 2010-tallet var polske Justyna Kowalczyk ofte å se i toppen av resultatlistene i verdenscup-renn, olympiske mesterskap og i VM. Nå nyter hun tiden som idrettspensjonist blant annet som ekspert for polske Eurosport.
Fredag kom hun med en spådom som kanskje ikke vil bli tatt så godt imot her i Norge – nemlig at norsk langrenn kommer til å bli svakere sammenlignet med konkurrentene i tiden som kommer.
– For 20 år siden var Russland veldig sterke, så var det finnene som vant alt. Så ble de norske best. Det vi ser nå er et generasjonsskifte. Norske kvinner dominerer ikke juniorrennene. Når Therese Johaug legger opp, vil det bli vanskelig å erstatte henne. Og, i Sverige og Russland er det en generasjon med veldig talentfulle jenter, sier Kowalczyk.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Den norske reserven reiste i fire dager for å rekke OL: – Må være klar for alt

– Ingen overraskelse

Hun er ikke overrasket over at 33-åringen fra Dalsbygda til nå står med to gull fra OL i Beijing.
– Alle rennene har blitt vunnet av favorittene. Therese Johaug har to gullmedaljer – det er ingen overraskelse. Men at Kerttu Niskanen skulle gjøre det så bra var det. Jeg er overrasket over at (Johannes Høsflot) Klæbo tok bronse. Han er ikke en klassisk-spesialist og det ser ikke ut som Beijing-løypene passer han.
Som nevnt før, holder de olympiske lekene til på rundt 1700 meters høyde i de kinesiske fjellene. Akkurat det er det Kowalczyk mener Johaug skiller seg fra resten av den norske troppen på.
– Hun trener i høyden i Colorado og Italia. Jeg er ikke overrasket over at hun presterer bra i fjellet. De andre norske jentene trener også i høyden, men ikke så mye som Therese.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Klæbo om disponeringen: – Tipper de er på sekundet helt like

– Ikke like sterke

I tillegg til de norske kvinnene, mener Kowalczyk også at de norske herrene har skuffet så langt under OL.
– Hele det norske laget, med unntak av Johaug og Klæbo, har skuffet. De tok ingen medaljer i kvinnenes sprint eller i herrenes skiathlon. Men vi er bare halvveis gjennom OL, og favorittøvelsen deres har ennå ikke vært. Stafettene kommer til være veldig spennende, spesielt herrenes. Der vil Norge kjempe om seieren mot russerne. Kvinnenes kommer til å bli et oppgjør mellom de norske, finske, russiske og svenske lagene.
– Jeg tror de norske kommer til å ta medaljer, men de er ikke så sterke som i Pyeongchang eller Sotsji, fortsetter hun.
Følg kvinnenes stafett fra klokken 08:00 lørdag morgen på discovery+.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame