Populære sporter
All sport
Vis alt

Eksperten om OL-uttaket: – De kan havne i en liten skvis

Håkon Brandsnes

Publisert 22/12/2021 klokken 19:06 GMT+1

Med bare fire plasser igjen totalt, tror Discoverys langrennsekspert Tor Arne Hetland at landslagsledelsen kan havne i en skvis.

Emil Iversen

Foto: NTB

  • Se OL i Beijing på discovery+
Mandag ettermiddag presenterte Olympiatoppen det første uttaket til OL i Bejing i 2022. På listen sto det 12 langrennsløpere, seks av hvert kjønn:
Kvinner: Maiken Caspersen Falla, Helene Fossesholm, Therese Johaug, Heidi Weng, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng.
Herrer: Hans Christer Holund, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes.
Uttaket bød ikke på de store overraskelsene, mener Discoverys langrennsekspert, Tor Arne Hetland.
– Alle kan forsvares, men man kan jo komme i en liten skvis nå med dette uttaket. Det er dyktige utøvere i Tour de Ski som kan ende opp med å få bedre resultater enn de som er tatt ut til OL. Emil Iversen er jeg ganske sikker på at får et godt resultat der. Han forsvarer nok en plass i troppen. Samtidig har du et par andre gutter som kan havne på pallen der, som også vil til OL, sier Hetland.

– Ikke vært tipp-topp

Harald Østberg Amundsen, Pål Golberg, Martin Løwstrøm Nyenget, Sjur Røthe, Didrik Tønseth og Even Northug er utøverne på herresiden som er tatt ut til Tour de Ski, men som foreløpig ikke er med i OL-troppen.
To plasser er ledige på både dame- og herresiden.
– Det er ikke noe spørsmål rundt Valnes, Holund, Klæbo og Krüger. De har dokumentert gode resultater både i fjor og i år. Emil hadde gode resultater i fjor, og var veldig god på Beitostølen. I helgene etterpå har han ikke vært tipp-topp. Derfor kan de komme i en liten skvis på distanselaget hvis for eksempel Golberg, Tønseth og Røthe dominerer i Tour de Ski, sier Hetland.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Preget etter tøff høst: – Har ikke hatt mye selvtillit

Tviler på to rene sprintere

Noen hevet nok øyebrynene da Håvard Solås Taugbøl, som tok sin første verdenscupseier i Dresden i helgen, ikke ble tatt ut til Tour de Ski. Forklaringen kom imidlertid raskt etter, da han hadde fått én av plassene i OL-troppen.
– Taugbøl har vist seg frem fra sin beste side, så at han er klar, er helt OK, sier Hetland.
Så er spørsmålet hva langrennslandslaget gjør hvis Even Northug fortsetter å hevde seg. Han er, i likhet med Taugbøl, en utpreget sprinter.
– Det ville egentlig forundret meg om de tok ut to rene sprintere. Da er det bare seks plasser til allrounderne. Det ville gjort vinduet på distanse enda vanskeligere for dem som kjemper om den siste plassen, sier Hetland.

– Må skynde seg langsomt

På damesiden er Maiken Caspersen Falla, Helene Fossesholm, Therese Johaug, Heidi Weng, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng allerede tatt ut.
Ingvild Flugstad Østberg, Ragnhild Haga, Anne Kjersti Kalvå, Silje Theodorsen og Mathilde Myrvold er de heiteste kandidatene til de to siste plassene.
– Det eneste spørsmålstegnet ved uttaket er Ingvild. Hun har ikke fått klarsignal. Hun har vist poensial tidligere, har hatt en veldig fin fremgang gjennom sesongen, så det har gjort henne godt. Hun var godt fornøyd med resultatet i Davos. Hun må få lov til å skynde seg langsomt tilbake til toppen, sier Hetland
Østberg ble nummer 33 i Ruka, 14 i Lillehammer og 8 i Davos. Nå venter Tour de Ski, en konkurranse hun vant tilbake i 18/19-sesongen
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame