Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette tror eksperten om tremila: – Kommer til å selge seg dyrt

Kenneth Hedstrøm Larsen

Oppdatert 19/02/2022 klokken 19:31 GMT+1

Søndag morgen avsluttes OL for Norges del. Tor Arne Hetland er klar på at Therese Johaug er favoritt, men at det ikke bare blir å hente hjem gullet.

Jessica Diggins / Therese Johaug / Ebba Andersson

Foto: Getty Images

OL i Beijing går mot slutten, og den siste øvelsen der Norge er representert er kvinnenes tremil i langrenn.
Therese Johaug har samlet medaljer jevnt og trutt gjennom mesterskapet og er av mange en av de største favorittene til å stikke av med avslutningsøvelsen også.
Én av disse er Discoverys ekspert Tor Arne Hetland.

Spår tøff kamp

– Den største favoritten er Therese, men det blir ikke bare å plukke gullet for henne. Det kan bli motstand for henne, sier Hetland.
Han tror blant andre den amerikanske veteranen Jessica Diggins kan overraske i sporet og gi Johaug en solig kamp. Han trekker også fram andre sterke navn.
– Hun (Diggins) går gode skøyteløp, og var vel rundt åtte sekunder raskere på siste 7,5 kilometerne på skøyting sist. Hun kan være en som utfordrer. Teresa Stadlober kan finne på å gå bra, Ebba Andersson kan finne på å ta medalje og det er noen russere som har gått veldig bra og kommer til å selge seg dyrt. Det er noen outsidere i tillegg til favorittene.
Når det kommer til de tre andre norske jentene – Ragnhild Haga og søstrene Lotta og Tiril Udnes Weng – mener Hetland det er realistisk å håpe på en topp ti-plassering.
– Men da må de ha en god dag. Jeg håper de kan gå gode løp, og da er topp ti mulig, mener eksperten.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Endte opp med medaljer i alle valører: – Har faktisk gjort det ganske bra

– Likt for alle

Da herrene skulle gå femmil lørdag formiddag ble den som kjent gjort om til 28 kilometer på grunn av været. Det tror ikke Hetland kommer på til å påvirke kvinnene nevneverdig,
– Man får ikke gjort så mye med det. Det blir det været det blir. De må være forberedt når startskuddet går, og det er likt for alle. Jeg tror de forbereder seg ut fra det som blir sagt på lagledermøte og de må forberede seg ut fra de tidene som er satt.
– For utøverne spiller det ingen rolle om det blir en tidligere start. Det blir tre timer mindre å grue seg på, og det kan jo være en fordel, smiler han.
Hvis det hadde vært deg som skulle gått i morgen, hva hadde gått gjennom hodet ditt?
Da hadde jeg tenkt at jeg skal ta på meg passe med klær og passe på at jeg ikke fryser på tærne og halsen. Kle meg til det været som er, men ikke så mye at man svetter for mye – det blir også kaldt.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Spørsmålet Johaug ikke ville svare på nå: – Ber om respekt

Unngå «den kinesiske mur»

Når det kommer til løpsdisponeringen mener Hetland det er ting å passe på.
– Man må disponere kreftene til å vare i 30 kilometer. Ikke gå ut for hardt for så å treffe «den kinesiske muren». Men nå har disse løperne såpass med erfaring fra Kina og løypene der at det skal gå bra.
– Når det er fellesstart må man havne i den rette gruppa. Blir man blåst av tidlig er det langt til toppen, fortsettter han.
Han bruker herrenes «femmil» til å eksemplifisere at det er flere veier til toppen.
– Blir det sånn som i dag der de to russerne Alexander Bolsjunov og Ivan Yakimushkin løste det på to forskjellige måter som ga godt resultat. Bolsjunov valgte høy fart for å gå fra alle de andre tidlig, mens Yakimushkin lå i dragsuget på Krüger og kunne kontrollere til mål.
Sett denne?
picture

Disket fra bronsemedaljen: – Hvem faen er dommeren?

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame