Populære sporter
All sport
Vis alt

Avfeier OL-juks: – Opprørende påstander

Oppdatert 19/02/2022 klokken 15:46 GMT+1

Etter tysk suksess i langrennssporet i Beijing-OL trykket den finske storavisen Iltalehti anklager fra en anonym kilde om tysk fluor-juks. Det avfeier tyskerne kontant.

Victoria Carl - Germany

Foto: Getty Images

Stefan Schwarzbach, styremedlem I det tyske skiforbundet, sier følgende om Iltalehti-artikkelen til tyske Eurosport:
– Vanligvis kommenterer vi ikke på anonyme anklager, i hvert fall ikke når de er så opprørende. Men for å gjøre det klart: Det tyske skiforbundet følger alle regler og retningslinjer. Og vi antar at dette også gjelder de andre nasjonene.

– Løgn

Dagbladet omtalte saken først lørdag, og fikk et lignende svar fra tysklands langrennssjef.
– Det er en løgn, sa Andreas Schlütter til Dagbladet.
– Vi bruker absolutt ikke C8-fluor, ettersom vi ikke har det med oss lenger. Det er en løgn det de skriver, fortsatte Schlütter.
Iltalehtis anonyme kilde skal ha sagt følgende til avisen:
– Tilsynelatende ble det brukt forbudt C8-fluor, i hvert fall på stafetten lørdag. Muligens også i lagsprinten onsdag. Informasjonen kommer fra forskjellige kilder, men jeg kan ikke finne et sikkert bevis.
Tysklands langrennskvinner overrasket i OL og vant blant annet sprintstafetten med Katharina Hennig og Victoria Carl på laget.
Det foreligger en tillitsbasert avtale i langrennssporten om ikke å bruke C8-produktene, men det er ikke forbudt i Kina og det er heller ingen kontroll under lekene slik det kan være når EU-reglene gjelder.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Kronet som OL-konge: – En god og verdig feiring

– Ikke grunn til mistanke

Discoverys langrennsekspert Trond Nystad sier følgende om situasjonen.
– FIS har sagt fra at middelet ikke er lov. Tyskland har i likhet med de andre nasjonene gått ut i forkant og sagt at de ikke vil bruke middelet, og da går jeg ut fra at de ikke har gjort det.
– Det er veldig tynt å gjemme seg bak en anonym kilde. De må utdype dette. Det er ingen som er tjent med en slik situasjon, sier Nystad.
Han mener FIS kunne tatt et standpunkt og sørget for kontroller av fluorbruk, men mener ikke resultatene til tyskerne har vært så oppsiktsvekkende at det er grunn til mistanke.
– Nei, overhodet ikke. Finnene har også hatt meget gode resultater, men vi mistenkeliggjør heller ikke dem etter det mesterskapet de har hatt. Ut fra resultatene ser jeg ingen grunn til å spekulere i dette.
Sett denne?
picture

– Kan ikke love at jeg fortsetter til neste OL

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame