Den russiske langrennsløperen Alexander Legkov kommer ikke til fortsette karrieren etter at IOC har utestengt Russland fra OL, mens FIS har utestengt en rekke russiske utøvere fra verdenscupen inntil videre. Det sier Russlands landslagssjef Markus Cramer til svenske Aftonbladet.
– Det ser slik ut ja. Det er veldig synd å måtte avslutte karrieren på denne måten, sier Cramer til avisen.
Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad synes ikke nyheten er sjokkerende.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
– Legkov er utestengt fra verdenscupen og OL, og fikk heller ikke gå hele fjorsårssesongen. Da er jeg ikke overrasket over at han legger opp. Men Russland har et spennende lag på gang med blant annet Ustiugov, Chervotkin og Bolsjunov, sier Skinstad.
Legkov er utestengt fra alle fremtidige OL etter dopinganklager, og i slutten av november kom også beskjeden om at han er midlertidig utestengt fra verdenscupen.
Den russiske langrennsveteranen vant gull på femmila i OL i Sotsji, og har sølv på stafetten fra samme mesterskap, men har blitt fratatt begge medaljene i ettertid. Legkov og andre russiske langrennsløpere som Jevgenij Belov og Maxim Vylegzjanin har blitt utestengt som følge av avsløringene i den mye omtalte McLaren-rapporten.
Det var en kollega av Cramer i det russiske langrennsforbundet som først fortalte Aftonbladet at Legkov legger opp. Cramer sier deretter at alt tyder på nettopp det.
– Det er ikke hundre prosent sikkert, men sannsynligvis legger han opp. Men det viktigste for Alexander akkurat nå, er at han får beholde medaljene sine fra Sotsji-OL. CAS-beslutningen er det eneste som spiller noen rolle nå, sier landslagssjefen.
Legkov har anket dommen fra IOC til den internasjonale voldgiftsretten CAS.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31