Populære sporter
All sport
Vis alt

Kunstløper Valijeva får fortsette i OL

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 14/02/2022 klokken 07:19 GMT+1

Den russiske kunstløperen Kamila Valjeva får delta i den individuelle konkurransen i OL. Det bekreftet Idrettens voldgiftsrett (CAS) mandag morgen.

Kamila Valijeva.

Foto: Getty Images

15-åringen er storfavoritt i konkurransen som starter med kortprogram tirsdag.
Valijeva avga i forbindelse med det russiske mesterskapet i romjula en dopingprøve som inneholdt spor etter det forbudte stoffet trimetazidin. Prøvesvaret kom 8. februar, dagen etter at hun bidro sterkt til at ROC tok gullet i lagkonkurransen i OL.
Trimetazidin er et stoff som finnes i hjertemedisin og medikamenter mot svimmelhet. Det står på forbudslista fordi det kan stimulere blodsirkulasjonen og bedre utholdenheten.
Valijeva ble midlertidig suspendert etter at den positive dopingprøven ble kjent, men suspensjonen ble senere opphevet av Russlands antidopingbyrå (Rusada). Både Den internasjonale olympiske komité, Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) anket avgjørelsen inn for CAS, men nå er det klart at hun er klarert for konkurranse.
I lagkonkurransen ble Valijeva, som har fått tilnavnet «frøken perfekt», den første kvinne til å gjøre firedoble hopp i OL. Hun har siden den positive dopingtesten fortsatt å trene på den kinesiske isen i påvente av en avgjørelse. Hun vitnet selv da CAS mandag skulle ta stilling til om hun skulle få fortsette i OL.
Utdelingen av medaljene i lagkonkurransen har latt vente på seg i påvente av en avklaring av situasjonen rundt den positive dopingprøven.
Ifølge nyhetsbyrået DPA er det ennå ikke blitt fattet en avgjørelse rundt det. Det vil skje først etter at saken er helt ferdig behandlet, noe som trolig ikke vil skje før OL er ferdig.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame