Han gikk ut tre sekunder bak ledende Franz-Josef Rehrl, men i mål var han 3,2 sekunder foran japanske Akito Watabe. Østerrikeren Martin Fritz tok tredjeplassen.
Det var i den siste bakken før mål at Riiber klarte å rykke fra konkurrentene og avgjorde med det langrennet.
Det var svært vanskelige vindforhold i hoppbakken, og arrangørene ventet i det lengste før den sure beskjeden om avlysning kom. Dermed måte man ta i bruk den provisoriske omgangen fra fredag.
Kombinert
Riiber-gull på første forsøk i VM – bronse til norsk debutant
26/02/2021 PÅ 15:53
– På den første runden kjente jeg litt på hvor sterke de andre var. Jeg forsøkte å bidra litt der jeg måtte, men samtidig være smart nok til å ha nok krefter på slutten. Jeg merket at det ville bli viktig, sier en fornøyd Riiber.

Full av selvtillit

Verdenscuplederen er stinn av selvtillit. Fem seire på sju renn er ekstreme tall. Én av konkurransene han ikke vant, var fordi han fikk rennet spolert av et ras i overrennet.
– Det er bra for selvtilliten å vite at jeg kan vinne på flere måter, sier han.
Det var svært vanskelige vindforhold i hoppbakken, og arrangørene ventet i det lengste før den sure beskjeden om avlysning kom. Dermed måte man ta i bruk den provisoriske omgangen fra fredag.
– Jeg håpet egentlig at det skulle bli hopping i dag, for jeg var ikke helt 100 prosent fornøyd med den provisoriske omgangen. Men sett i ettertid var det kanskje ikke så dumt. Det var mye vind, forteller Riiber.

Godt langrenn av Moan

Espen Bjørnstad var tredjemann etter hoppingen, men tapte fem plasseringer og endte på en åttende plass, slått med 44,1 sekunder av Riiber.
Magnus Moan gikk et godt langrenn og gikk seg opp fra 20. til 12.-plassen, men var over minuttet bak. Magnus Krog ble nummer 16 etter å ha gått ut som nummer 28, mens Einar Lurås Oftebro endte på 19.-plassen til slutt. Den siste nordmannen til start, Lars Buraas, endte på 31.-plass.
Harald Johnas Riiber ble diskvalifisert i den provisoriske konkurranseomgangen.
De beste tyske løperne deltar ikke i verdenscuprennene denne helgen.
(©NTB)
Kombinert
– Gleder meg til å bli pappa
07/03/2020 PÅ 17:34
Kombinert
Riiber og ti landsmenn jakter kongepokal i Kollen
03/03/2020 PÅ 11:36