Verdenscupleder Jan Schmid ville gjøre alt han kunne for forsvare ledelsen i Frankrike. Schmid og Jørgen Graabak sørget for norsk dobbeltseier i Val di Fiemme forrige helg.
Schmid hoppet 114,5 meter som sistemann i hoppbakken. Han gikk dermed ut 27 sekunder bak Akito Watabe på en fjerdeplass før langrennet. Det var hans soleklart beste hopp i Frankrike, etter å ha trøblet på trening og i kvalifisering. Graabak sikret seg også et greit utgangspunkt før langrennet med ett drøyt minutt opp til Watabe.
I langrennet ble Schmid og Watabe raskt en duo, og på oppløpet var Schmid den raskeste.
Kombinert
Nytt gull for OL-helten – Graabak ble pappa
12/04/2022 PÅ 08:39
Finske Ilkka Herola tok tredjeplassen. Jørgen Graabak ble nest beste nordmann på femteplass.
Jarl Magnus Riiber ble best av de norske i hoppbakken på andreplass, 22 sekunder bak Watabe, men falt tilbake til 12.-plass i langrennet, over ett minutt bak vinneren.

Kokslien ute av det

Espen Andersen var strålende fornøyd med sitt hopp på 113,5 meter i gode vindforhold. Andersen var 48 sekunder bak teten før langrennet, og ble til slutt nummer 16.
Espen Dahlhaug Bjørnstad og Magnus Krog fikk ikke ut maks i sine hopp. Det skilte henholdsvis 1.52 og 1.34 opp til Watabe. Krog gikk seg opp til 12.-plass, mens Bjørnstad falt tilbake til 33.-plass. Den plasseringen delte han med Mikko Kokslien, som mislyktes helt i hoppbakken og greide kun 98 meter. Den langrennssterke løperen var hele 2.28 minutter bak bestemann i hoppbakken.
Det er lagkonkurranse i Frankrike søndag.

Moan er syk

Magnus Moan sliter med blant annet sår hals og stiller ikke til start. Mens resten av kombinertlandslaget reiste til Frankrike, ble Moan igjen i Seefeld, hvor laget har ladet opp den siste tiden.
– Magnus blir liggende igjen i Seefeld. Vi håper at han blir raskt frisk, og at vi får se ham på startstreken i Seefeld, sa landslagssjef Kristian Hammer.
Det er verdenscup i Seefeld neste helg.
(©NTB)
Beijing 2022
Gjenopplev Jørgen Graabaks spinnville OL
20/02/2022 PÅ 16:22
Beijing 2022
Riiber med hyllest til lagkameratene: – Veldig stolt
17/02/2022 PÅ 19:03