Schmid gikk ut 56 sekunder etter Jarl Magnus Riiber, men hentet fort landsmannen.
34-åringen tok seg forbi og fikk en luke på Riiber før sisterunden og kom alene mot mål, med et tog av konkurrenter like bak Riiber.
Riiber, som ledet etter hoppdelen, ble spist opp av konkurrentene, men Schmid holdt unna og økte med det forspranget i sammendraget.
Kombinert
Riiber-gull på første forsøk i VM – bronse til norsk debutant
26/02/2021 PÅ 15:53
Østerrikske Lukas Klapfer spurtet inn til annenplass, mens tyske Fabian Riessle tok tredjeplassen.
Jørgen Graabak var med i gruppen bak Schmid, men klarte ikke å spurte til en pallplass. Han endte til slutt på sjetteplass.
Riiber endte til slutt på niendeplass, 12,5 sekunder bak Schmid. Han ledet kombinertrennet etter hoppdelen. 47 sekunder skilte ned til toer Mario Seidl.
– Jeg ser fram til langrennet, for jeg kan gå i mitt eget tempo i starten. Så kommer den store gruppa bak og vi går sammen. Jeg sikter mot topp ti, sa Riiber til FIS etter hoppdelen.
Riiber hoppet 131 meter, klart lengst av alle. Espen Andersen lå som nummer to etter hoppingen, men ble diskvalifisert for ureglementær hoppdress. Dermed spratt østerrikeren Seidl opp på annenplass, mens verdenscupleder Jan Schmid klatret til tredjeplassen.
Schmid hoppet 127 meter. Byåsen-løperen gikk ut 56 sekunder bak Riiber. Jørgen Graabak lå på sjuendeplass. OL-mesteren hadde ett minutt og 21 sekunder opp til Riiber, og var til slutt kun ni sekunder bak Schmid i mål.
Magnus Krog, Magnus Moan og Mikko Kokslien gikk ut henholdsvis 2.41, 2.55 og 3.34 bak ledende Riiber.
Krog endte på 29.-plass, 1.53 bak Schmid, mens Kokslien ble nummer 30.
Magnus Moan brøt langrennet.
(©NTB)
Kombinert
– Gleder meg til å bli pappa
07/03/2020 PÅ 17:34
Kombinert
Riiber og ti landsmenn jakter kongepokal i Kollen
03/03/2020 PÅ 11:36