PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Alle de fire norske hopperne hevet seg fra prøveomgangen og gjorde gode og stabile hopp alle som en, i den første av to deler i torsdagens lagkonkurranse. Dermed er Norge med i kampen om medalje før langrennet med start klokka 11.20, på en fin-fin fjerdeplass.
PyeongChang
Terget av tyskernes gest foran Norges ankermann: – Bensin på bålet
22/02/2018 PÅ 14:46
Østerrike leder lagkonkurransen til nå, og vil gå ut seks sekunder foran storfavoritt Tyskland. Japan innehar tredjeplassen ytterligere 13 sekunder bak, mens Norge har åtte sekunder å ta inn på japanerne før de 4x5 kilometerne om det skal bli edelt metall i PyeongChang.s

– Tyskland har alt å tape

Jørgen Graabak og Jarl Magnus Riiber landet begge på 133,5 meter og ga Norge et godt utgangspunkt etter to av fire hoppere.
Espen Andersen, Norges mann nummer tre i hoppbakken, satte nedslaget på solide 128,5 meter, mens vår sistemann Jan Schmid fikk 132 meter.
– Jeg er godt fornøyd. Et bra hopp på det jevne med 133,5 meter på meg og Jarl, så da har vi lagt grunnlaget. Håper vi fortsetter i det sporet, sa Jørgen Graabak til Eurosport halvveis, da Norge på det tidspunktet lå i tet noen sekunder foran blant andre Tyskland.
– Jeg tror akkurat her i dag at vi gjør det så bra vi kan. Tyskland har alt å tape, så det er veldig greit for oss å ligge der oppe med de, var Espen Andersens dom etter sin gjennomføring.

– Vi må være fornøyde

Eurosports hoppekspert Anders Bardal fulgte hoppdelen fra bunnen av bakken, og mener Norge leverte en god gjennomføring.
– Våre utøvere har sin beste dag i hoppbakken i det OL-et her, selv om vi har noen foran oss. Så det her er vi fornøyde med, kommenterte Bardal.
Norge går altså ut på fjerdeplass, 21 sekunder bak Tyskland og med åtte sekunder å ta igjen for å klare medalje. Jan Schmid er tiltenkt den første etappen, og håper å sette standarden ut fra start.
– Tyskland har fire gode langrennsløpere, så de blir vanskelige å slå. Men, jeg må se hvor fort det går og ha som mål å ta igjen Japan, så får vi se hvordan løpet utvikler seg, sa Schmid til Eurosport.
  • Blir det medalje på de norske kombinertgutta? Avgjørelsen ser du på TVNorge og Eurosport Player fra 11.20!
PyeongChang
Ekspertens dom: – Fellesnevneren som kan ha kostet oss gullet
22/02/2018 PÅ 11:59