Kombinertløperen Magnus Moan reagerer på forskjellsbehandling fra ledelsen på kombinertlandslaget. Grunnen er at landslagsløper Jan Schmid får dra tre dager til Japan i forkant av OL der han skal delta i verdenscuprennene til helgen, ifølge NRK.
Forrige helg ble 34-åringen tatt ut til OL, men sa fra seg plassen like etter på grunn av at han ikke fikk kjøre et eget løp inn mot OL. Istedenfor måtte han følge landslagets opplegg. Moan er kritisk til kombinertlandslagets håndtering.
PyeongChang
Terget av tyskernes gest foran Norges ankermann: – Bensin på bålet
22/02/2018 PÅ 14:46
– Jeg ba om tre dager på egen hånd. Det var alt. Men det kunne ikke ledelsen gå med på. Tolv timer senere er det greit at Jan gjør en endring på OL-samlingen. Enhver person skjønner at det må ligge noe mer bak. I det ene øyeblikket klarer de ikke klarer å imøtekomme mine ønsker og behov. Så gjør de det stikk motsatte like etterpå, sier Moan til Adressavisen.
34-åringen poengterer at han forstår hvorfor Schmid drar til OL og tror at det er et bra opplegg for ham. Moans lagkompis er nummer to i verdenscupen med 40 poeng opp til Akito Watabe som leder sammenlagt.
Moan har hatt flere samtaler med landslagstrener Kristian Hammer uten at de er blitt enige. 34-åringen opplevde at landslaget var bastante på at han ikke kunne kjøre eget opplegg. Sportssjef Ivar Stuan forklarte situasjonen slik til Eurosport.no forrige helg da det ble kjent at Moan takket nei til OL-plass.
– Moan ønsket å kjøre sitt eget løp, i stedet for å følge lagets plan. Det kunne ikke vi gå med på. Vi har et prosjekt i laget som heter «Vinne sammen», hvor vi jobber sammen mot felles mål, og hvor alle bidrar. Med grunnlag i dette ble det helt feil for oss å ha en utøver utenom dette fellesskapet. På dette grunnlaget sa Magnus Moan fra seg OL-plassen, og overlot den til Magnus Krog, sa Stuan.
Hammer sier til NRK at de to situasjonene ikke kan sammenlignes.
– Ja, det er forskjellsbehandling, men det er to forskjellige saker. Magnus Moan har slitt, først og fremst i hoppbakken, i hele vinter. Vi følte at vi burde være sammen med Magnus i denne prosessen under OL-samlingen for å jobbe med dette, men det ville han ikke. Han ville heller kjøre det alene. denne saken er det et lag som står veldig bak Jan Schmid og som skjønner at han ikke vil gi muligheten til å kjempe om verdenscupseieren. Det er viktig for hele laget, sier Hammer.
PyeongChang
Ekspertens dom: – Fellesnevneren som kan ha kostet oss gullet
22/02/2018 PÅ 11:59