Populære sporter
All sport
Vis alt

Norsk medalje glapp på oppløpet da tyskerne tapetserte pallen

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 20/02/2018 klokken 15:05 GMT+1

Jarl Magnus Riiber (20) var med på å prege langrennet i kombinertøvelsen tirsdag, men måtte se medaljen glippe på oppløpet.

Jarl Magnus Riiber

Foto: Scanpix

Oslo-gutten var i aller høyeste grad med på å prege langrennet i flokk med flere av de sterkeste langrennsløperne i kombinertsirkuset. Riiber svarte på rykket da tre tyskere prøvde seg i siste bakke og var alene mot tre andre tyskere inn på oppløpet.
I spurten holdt han ikke følge med Johannes Rydzek, Fabian Riessle og Eric Frenzel, som dermed malte pallen rød, gul og svart i de tyske flaggets farger.
Sist gang det ble trippelseier for en og samme nasjon var det nordmenn som kapret de tre øverste plassene i OL. Det var helt tilbake i 1936.

– Har det jævlig

Riiber hang med hodet under intervjuet med Eurosport etter å ha gått inn til fjerdeplass.
– Nå har jeg det litt jævlig. Det var moro å gå, og jeg følte meg sterk. Siste bakken blir vanskelig og de siste scingene inn mot stadion gjør meg stokk stiv før oppløpet, sier Riiber.
Det føltes som han manglet det avgjørende giret for å kunne henge med de beste helt inn til mål.
– Inn mot oppløpet skulle jeg gjerne hatt litt seigere muskulatur. Det virker som jeg har fått litt få hurtighetstreninger og det virker som jeg har litt gå på på der. Det kommer jeg til å prioritere, sier han.

– Kan bli kombinertens Klæbo

Likevel var ekspertene imponert over det den norske unggutten bød på i konkurransen tirsdag.
– Dette er det beste langrennet han har levert noen gang. For et fenomenalt langrenn av Riiber, sier Eurosport-ekspert Åge Skinstad.
Ekspert Kjetil Strandbråten fikk frysninger da han så hvordan unggutten gikk sitt langrenn.
– Jeg blit bunnløst imponert over måten han legger press på disse sterke tyskerne på sisterunden. Han gir de virkelig kamp til døra. Han er så ung at han kanskje kan bli kombinertsportens svar på Johannes Høsflot Klæbo, sier Strandbråten.

Seigt hopprenn

Riiber var det eneste norske medaljehåpet etter hoppingen i storbakken. Med et hopp på 139 meter kunne 20-åringen gå ut bare ett sekund etter leder etter hopprennet, Akito Watabe.
Jørgen Graabak, Jan Schmid og Espen Andersen lå alle for langt bak etter hopprennet til å kjempe om gode plasseringer i langrennet.
Graabak endte på 10. plass mens Schmid fulgte opp med å bli nummer elleve.
– 10. plass etter et ålreit langrenn er hederlig, men det er ikke godt nok. Kom ikke hit for å samle på tiendeplasser, sier Graabak til Eurosport.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame