PYEONGCHANG (Eurosport.no): Jarl Magnus Riiber var den eneste norske oppturen på tirsdagens kombinert i stor bakke. 20-åringen gikk ut som nummer to, men endte til slutt på den sure fjerdeplassen etter å ha blitt passert av tre tyskere på den siste runden. Johannes Rydzek vant.
De andre norske vil i ettertid trolig føle seg enda mer skuffet enn Riiber. Jørgen Graabak ble nest beste nordmann på en 10. plass med Jan Schmid på plassen bak.
Enda verre gikk det for Espen Andersen. 24-åringen hoppet seg vekk fra medaljene og endte til slutt på en svært skuffende 22. plass.
PyeongChang
Terget av tyskernes gest foran Norges ankermann: – Bensin på bålet
22/02/2018 PÅ 14:46
På langrennsdelen startet han som nummer 25. Opp til Akito Watabe var det hele to minutter og 13 sekunder.
Saken fortsetter under videoen

Mener det kan bli gull med Krog på laget

Eurosports kombinertekspert Kjetil Strandbråten er ikke i tvil om at det bør gjøres endringer før torsdagens lagkonkurranse, og mener at Magnus Krog bør få en etterlengtet mulighet.
– Ja, det mener jeg helt klart. Espen er en god skihopper og en god kombinertløper, men han er avhengig av å prestere i bakken, og det gjør han ikke nå. Jeg mener at Krog hopper på det nivået, og han er i god langrennsform, sier Strandbråten.
– Man blir alltid skuffet når man ikke kommer med, men jeg tror Espen ser det selv. Krog har ikke hatt mulighet til å vise seg her så langt, så jeg mener absolutt han bør gå inn på det laget for Andersen.
Strandbråten mener Riiber, som har to fjerdeplasser i OL så langt, er en selvfølge på laget. Samtidig håper han at Graabak og Schmid kan riste av seg skuffelsen før torsdag. Da mener han det er muligheter for gull.
– Det er et lag som er bra nok til å vinne. Det har de vist tidligere. Men de må prestere i bakken. Både Jørgen, Jan og Magnus må opp på et høyere nivå enn de har vært. Da har man muligheten.

– Jeg har ikke lagt inn noen god søknad

Andersen sier han ønsker å gå lagkonkurransen, men er klar på at han ikke føler seg trygg på en plass.
– Nei, jeg har vel ikke lagt inn noen god søknad i dag. Man føler seg aldri trygg, men jeg har lyst til å gå, sier han til Eurosport.no.
– Tenker du at det er på tide at Krog får muligheten?
– Det får trenerne avgjøre. Jeg går hvis jeg får sjansen. Jeg har gått gode lagkonkurranser tidligere og har vunnet en 5 kilometer i verdenscupen (Ruka i november), så jeg er vel kanskje sterkere på den distansen, sier Andersen.
– Du har med andre ord ikke lyst til å gi fra deg plassen?
– Nei, det blir for defensivt å si. Da føler jeg at jeg har lite selvtillit. Går jeg, er jeg klar for å gå. Jeg er mye bedre på femmer, så jeg vil gå, sier han med et smil.
Saken fortsetter under videoen

Gir trolig Andersen en ny sjanse

Landslagssjef Kristian Hammer oppsummerer konkurransen på denne måten:
– Jeg synes Jarl skal være godt fornøyd med konkurransen sånn totalt sett. Han har gjort en veldig god jobb i dag. De tre andre er ikke der vi hadde håpet de skulle være. De gjør en bra innsats i sporet og går seg opp, men det vi gjør i bakken i dag er for dårlig, sier Hammer til Eurosport.no.
– Det åpner vel for at Krog kan komme inn på lagkonkurransen?
– Ja, vi skal ta en diskusjon med gruppa, men utgangspunktet er nok at det er de fire. Det er ikke så mange timer siden vi følte at det var de fire klart sterkeste. Vi skal ta en god runde og en evaluering på det, så får vi se. Vi må i hvert fall mobilisere, alle sammen, til lagkonkurransen.
– Så akkurat nå det de fire som gikk her i dag som går i lagkonkurransen hvis det ikke skjer noe spesielt?
– Ja, det har vært utgangspunktet. Men vi skal ta en runde i gruppa, og først og fremst evaluere det vi har gjort i dag. Vi må hoppe bedre på ski på torsdag hvis vi skal kjempe om medalje.
– Espen har mye mer inne enn det han får ut i dag, sier Hammer.
PyeongChang
Ekspertens dom: – Fellesnevneren som kan ha kostet oss gullet
22/02/2018 PÅ 11:59