Trønderen ble syk et par dager etter verdenscupseieren i Hakuba i Japan sist helg, og han har vært isolert fra resten av kombinertlaget siden torsdag.
34-åringen har vært Norges beste denne sesongen og er på 2.-plass i verdenscupen. Landslagssjef Kristian Hammer fortalte under en pressekonferanse mandag at trønderen flytter inn i OL-leiren igjen i løpet av dagen.
– Statusen er fortsatt litt 50/50, men det heller nok mot at Jan nærmer seg mer og mer, sa Hammer.
PyeongChang
Norsk gullhåp friskmeldt - klar for åpningsdistansen
13/02/2018 PÅ 09:01
– Han har hatt litt smårusk i halsen, og det har vært rust i systemet etter Hakuba. Han har vært isolert, men er nå veldig på bedringens vei og er for så vidt friskmeldt av legene og kommer til å flytte inn i leiren i løpet av dagen, sa Hammer.
Fristen for å melde inn laget er 09.30 norsk tid tirsdag. Landslagssjefen vurderte sjansene for OL-start i det individuelle rennet onsdag slik:
– Han trente to økter søndag, og vi kommer til å se an progresjonen i de to øktene i dag, før vi tar en den endelige avgjørelsen på om han går eller ikke. Magnus Krog er klar til å steppe inn om Jan må legge inn årene og kommer fram til at dette kommer litt kjapt. Hvis han føler at dette ikke er forsvarlig, så stiller han ikke. Dette vet han godt selv, sier Hammer.

Positiv

De norske kombinertløperne har hatt en god sesong, og det er lov til å ha forventninger til laget.
– De fire som er tatt ut har vært gode i hele vinter, og vi har ambisjoner om å kjempe om medaljer onsdag. Målet er en individuell medalje. Vi kommer til å ha fire utøvere på start som alle er sikre på at de kan være med i den kampen, og så får vi se om noen bruker muligheten. Jeg føler at vi alle er trygg på at vi kan være med å kjempe. Det er en god følelse. Vi er i posisjon. Den følelsen hadde vi ikke under VM i Lahti i fjor, sa landslagssjef Kristian Hammer.
Den største utfordringen er nær sagt som vanlig hoppingen. Det gjør det ikke bedre at det til tider er de reneste cowboyforholdene i bakken.
– Bakken er en normal moderne bakke, men sporet er lit spesielt. Vi har forsøkt å forberede oss på det. Det er også spesielt at det er så kaldt. Det er 16 minus på toppen og 16 sekundmeter vind. Vi må være forberedt på å fryse. Det så vi under hopprennet i den lille bakken for menn. Jeg føler at vi har god selvtillit i bakken når det gjelder gutta, sier hopptrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.
Eurosport.no/(©NTB)
PyeongChang
Terget av tyskernes gest foran Norges ankermann: – Bensin på bålet
22/02/2018 PÅ 14:46