Det var på nedkjøringen inn til stadion på den tredje av fire runder at Oftebro var uheldig og gikk over ende.
Det lå store isblokker like ved løypa på Lillehammer, og det kunne se ut til at Oftebro fikk et ufint møte med en av disse. Selv om fallet så stygt ut, unngikk 18-åringen alvorlige skader.
– Alt står bra til med ham. Han er kraftig forslått, sier kombinertsjef Ivar Stuan til NTB.
Kombinert
Riiber-gull på første forsøk i VM – bronse til norsk debutant
26/02/2021 PÅ 15:53
– Han har ikke brukket noe, og vi håper han kan hoppe i morgen, fortsetter han.
Magnus Krog leverte beste langrennstid og leder før hoppdelen i kombinertutøvernes fellesstart i verdenscupen på Lillehammer.
Fellesstarten arrangeres i verdenscupen for første gang siden 2009, og derfor er det de færreste av dagens kombinertløpere som har erfaring med øvelsen. Krog så ut til å takle nettopp dét svært bra.
– Det var spennende. Kult, litt action og bra tempo. Vi fikk strukket ut feltet mer enn jeg hadde trodd, og det er jeg veldig fornøyd med, sa lederen til NRK.
Flere nordmenn markerte seg i teten av 10-kilometeren, men det var Krog som skilte seg ut mot slutten. Han avsluttet alene i tet og slo tyske Fabian Riessle med 6,1 sekunder, mens en annen tysker, Eric Frenzel, fulgte ytterligere fire sekunder bak.
Det betyr at Krog har 1,5 poengs forsprang til Riessle og 2,5 poeng på Frenzel før hoppingen.
– Jeg håper å være blant topp 15 etter hoppingen. Da skal jeg være fornøyd, sa en beskjeden Krog.
For det er trolig en annen nordmann som må ta favorittstempelet før løperne skal opp i hoppbakken senere lørdag. Jarl Magnus Riiber, som vant fredagens konkurranse, noterte femte beste langrennstid og har så absolutt mulighet for en seiersdobbel på hjemmebane.
Alessandro Pittin på fjerdeplassen var 14 sekunder bak Krog, mens Riiber var 26,4 sekunder bak. Det betyr at Riiber har 6,5 poeng å ta igjen på lagkameraten i hoppbakken.
Jørgen Graabak er nummer seks etter langrennsdelen, 6,8 poeng bak Krog.
(©NTB)
Kombinert
– Gleder meg til å bli pappa
07/03/2020 PÅ 17:34
Kombinert
Riiber og ti landsmenn jakter kongepokal i Kollen
03/03/2020 PÅ 11:36