– Det her er helt utrolig. Du verden for en åpning på kombinertsesongen, sa Eurosports kommentator Jan Christian Bjørn da Espen Andersen passerte målstreken og sikret karrierens første verdenscupseier.
Norge tok dermed sin første kombinertseier i verdenscupen på over et år, hvilket lover svært godt før OL i februar.
Kombinert
Nytt gull for OL-helten – Graabak ble pappa
12/04/2022 PÅ 08:39

– Hadde veldig gode ski

Etter et hopprenn med svært varierende forhold, gikk Andersen ut som nummer to i langrennssporet, men distanserte enkelt Mario Seidl fra Østerrike.
– Det var et merkelig renn. Planen var å ta igjen Seidl, og jeg merket at jeg hadde veldig gode ski og så at de andre var et stykke bak, så da tenkte jeg bare at i dag, så går jeg for det, sa Andersen like etter seieren.
Ikke bare vant Espen Andersen, men det ble også dobbelt norsk etter at Jan Schmid rykket forbi Akito Watabe i siste bakke. Schmid måtte vente 38 sekunder før han kunne sette i gang, men gikk så snøen sprutet og hentet inn både Wilhelm Denifl og Martin Fritzl.
Jørgen Graabak ble tredje beste nordmann og nummer seks, mens Magnus Moan endte på 21. plass, like foran landsmann Mikko Kokslien på 22.

Uvanlig resultatliste

Eurosports kommentatorer stusset over det de anså som en særdeles uvanlig resultatliste.
– Det er mange nye, ukjente oppi der, sa Bjørn under Eurosport-sendingen.
Kanskje mest overraskende var det at beste tysker, Bjoern Kircheisen, kom på 7. plass, over minuttet bak Andersen. Johannes Rydzek var helt nede på en 19. plass.
Det er første gang på nesten to år at det ikke står en tysker på pallen i et kombinertrenn i verdenscupen.
Beijing 2022
Gjenopplev Jørgen Graabaks spinnville OL
20/02/2022 PÅ 16:22
Beijing 2022
Riiber med hyllest til lagkameratene: – Veldig stolt
17/02/2022 PÅ 19:03