Norge med Jørgen Graabak, Jarl Magnus Riiber, Jan Schmid og Espen Andersen på laget ledet med 46 sekunder på Tyskland etter at hoppingen var unnagjort tidligere lørdag. Jarl Magnus Riiber ledet an på det norske laget etter å ha hoppet 102,5 meter i den lille Lysgårdsbakken.
– Det smakte godt. Laget gjorde en kjempeinnsats i bakken. Tyskland var jo suverene forrige sesong. Jeg var glad for å komme først i mål, sa ankermann Graabak til NRK.
Det var Schmid som gikk først ut i langrennet. Tyskerne hadde Eric Frenzel på førsteetappen, og forrige sesongs klart beste kombinertutøver hadde spist inn åtte sekunder ved første passering.
Kombinert
Nytt gull for OL-helten – Graabak ble pappa
12/04/2022 PÅ 08:39
Schmid sendte Andersen ut 35 sekunder foran Johannes Rydzek som regnes som tyskernes beste i langrennssporet. Rydzek tok inn halvparten av forspranget på sin etappe.
Lover godt
Norge hadde Riiber på tredjeetappen, mens tyskerne hadde det noe usikre kortet Vinzenz Geiger. Riiber hadde ikke gått et renn på lenge og var veldig spent foran sin etappe. Tyskeren tok inn mye tidlig på etappen, og det ble kontakt ut på den siste runden.
– Dette lover bra. Det var tungt å komme i gang igjen, men godt. Jeg har jo vært ute i nesten tre sesonger. Jeg har vært "superdigg" i hele sommer, men fikk en liten nedtur da jeg ble syk foran NM. Det var klokt å vente til Lillehammer med å konkurrere igjen, sa kombinerttalentet.
Duell
Graabak ut i en ren duell med Fabian Riessle på sisteetappen. De tok det veldig rolig slik at Japan, Frankrike og Finland begynte å nærme seg kraftig underveis. Til slutt fikk tetduoen opp farten.
Trønderen Graabak avgjorde det hele med å vise sin tyske konkurrent ryggen på oppløpet. Frankrike med Jason Lamy-Chappuis gikk inn til tredjeplassen.
(©NTB)
Beijing 2022
Gjenopplev Jørgen Graabaks spinnville OL
20/02/2022 PÅ 16:22
Beijing 2022
Riiber med hyllest til lagkameratene: – Veldig stolt
17/02/2022 PÅ 19:03