INNSBRUCK (Eurosport.no):
21 år gamle Jarl Magnus Riiber har vært fullstendig overlegen i verdenscupen denne vinteren med ti seire. Men etter to treningsdager i Bergiselbakken, der han har havnet langt bak de østerrikske hjemmehåpene Franz-Josef Rehrl og Mario Seidl, er han meget betenkt før fredagens første VM-øvelse, sprinten.
Kombinert
Riiber-gull på første forsøk i VM – bronse til norsk debutant
26/02/2021 PÅ 15:53
– Jeg er litt usikker, det kjennes greit. Men det svarer ikke og det er ordentlig frustrerende kjenner jeg – at jeg ikke får ut det jeg ønsker. Så jeg er litt i tenkeboksen akkurat nå, sier Oslo-gutten til Eurosport etter endt treningsøkt fredag formiddag.
– Jeg kjente at gårsdagen var veldig nære, med grei hopping. Jeg gjør tre OK hopp, men de karene jeg var jevn med i går følger jeg ikke i dag og det er et steg ned, forklarer han.

For langt opp

At avstanden opp til Rehrl og Seidl er på 1:20-1:30 minutt før 10 km langrenn er bekymringsfullt. Østerrikerne dominerte i bakken torsdag.
– Det nivået Østerrike leverer er veldig høyt, de hopper veldig bra. Det er skremmende. Det er de to, og vi fighter selvfølgelig om pallpass og topplasseringer, men...
Nå gjenstår en ettermiddag og kveld der familien og samboer kommer til VM-byen. For Riiber gjelder det å finne oppskriften som har gjort ham suveren fra start til mål i verdenscupen i år – og det brennkvikt.
– Man må bare nullstille, finne ut av arbeidsoppgavene og rette på det til i morgen. Det er videoanalyse der vi går inn og ser. I dag prøver jeg to forskjellige varianter, en frekk og aggresiv i første omgang og en mer passiv og tålmodig i siste omgang, og ser at den i første er hakket bedre. Jeg har evaluert det til det at det er den retningen jeg bør gå.
– Har det vært uheldig å være ute av konkurranse en stund? spør VG
– Vet ikke, det hadde vært greit å konkurrere... Det har kanskje tæret på mer enn jeg tror denne sesongen, svarer Riiber.
Sett denne? (Saken fortsetter under videoen):

Svak laginnsats

Generelt var det svak hopping av de norske og både Jørgen Graabak og Jan Schmid har uttrykt overfor Eurosport at de «vil for mye» og antyder at det er VM-nerver i spill.
– Vi ønsker selvfølgelig å være der vi skal være i et mesterskap etter å ha dominert i hele år, vi har bare gjort normale ting, men henger ikke helt med. Så da er det kanskje en tanke bak i huet at det er noe viktig og da er det kanskje litt lett å binde seg, tror Riiber.
Det norske laget ble tatt ut like etter dagens treningsomganger. Magnus Krog, som har sin styrke i sporet, leverte brukbare konkurranser i Trondheim og Lahti (2, 16, 4 og 5. plass), har ikke vært i nærheten i Innsbruck og hoppet seg ut av laget. Han var knapt blant de 40 beste, tre minutter bak.

– «Bare litt snørr»

Dermed gikk den siste plassen til Espen Bjørnstad som landet i VM-byen i går. Han har vært syk, men sier til Eurosport at «det bare er litt snørr» og er klar for innsats. Bjørnstad er best i hoppbakken av de norske og hevdet seg i teten i dag, til tross for at han ikke var helt fornøyd med egen innsats.
Norge stiller med Riiber, Graabak, Schmid og Bjørnstad. Sendingen ser du på Eurosport1 fra kl 10:00.
Sett denne?
Kombinert
– Gleder meg til å bli pappa
07/03/2020 PÅ 17:34
Kombinert
Riiber og ti landsmenn jakter kongepokal i Kollen
03/03/2020 PÅ 11:36