Populære sporter
All sport
Vis alt

Smittekaos i kombinert: To tyske utøvere har testet positivt

Oppdatert 04/02/2022 klokken 12:14 GMT+1

Det har dukket opp ytterligere to smittetilfeller blant kombinertutøverne i Beijing. Nå er to av Tysklands største medaljehåp satt ut med viruset.

Eric Frenzel

Foto: NTB

De to tyske kombinertstjerner - Eric Frenzel og Terence Weber - har testet positivt for korona. Det tyske olympiske forbundet bekrefter også nyheten.
Frenzel seilet opp som en av de største gullkandidatene etter at Jarl Magnus Riiber testet positivt for covid-19.

– Det er så jævla synd

Nå mister både Frenzel og Weber - i likhet med Riiber - mest sannsynlig de to individuelle øvelsene 9. februar og 15. februar, noe Discoverys ekspert Kjetil Strandbråten synes er synd.
– Det begynner å bli mange medaljekandidater som vi mister nå. Det er kjedelig, men det gjør at det blir åpnere og flere kan vinne, sier han før han legger til:
– Det er kjedelig hver gang, uansett hvem det er. Det er så jævla synd og synd for OL-konkurransene, for man vil jo ha med de beste.
Estiske Kristian Ilves testet også positivt tidligere denne uken. Han var også en av outsiderne til medalje på en av de individuelle konkurransene.

Åpner opp for Graabak

Med fire medaljekandidater og den klare gullkandidaten i Riiber ute, åpnes det opp for andre. En av dem er norske Jørgen Graabak.
– Med Riiber, Frenzel og Weber borte er sjansene store. Spesielt Graabak har virkelig muligheten nå. Han vant jo i Seefeld og hadde uansett vært en av gullkandidatene, forteller Strandbråten.
Jørgen Graabak kommer fra en førsteplass og en tredjeplass i de to siste konkurransene før avreise til OL, i Seefeld forrige helg og kommer inn i OL i sin beste form på lang tid.
Byåsen-utøveren tok gull i stor bakke tilbake i OL i Sotsji i 2014.
Frenzel står med 43 verdenscupseiere så langt i karrieren og han har vunnet verdenscupen sammenlagt fem ganger.
Tyskeren er regjerende olympisk mester fra både OL i Sotsji i 2014 og fra lekene i Pyeongchang i 2018.
Han står også med 14 VM-medaljer, hvorav sju er gull.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame