Populære sporter
All sport
Vis alt

Skistjernen i sjokk: – Jeg har gjort alt for å unngå det

Håkon Brandsnes

Publisert 07/02/2022 klokken 18:20 GMT+1

Den tyske kombinertstjernen Eric Frenzel gjorde en rekke grep for å unngå smitte før OL. Å likevel bli smittet, beskriver han som «et stort sjokk».

Eric Frenzel

Foto: Getty Images

Tyskeren er én av flere store kombinertsstjerner som testet positivt i forkant av OL, i likhet med vår egen stjerne, Jarl Magnus Riiber.
– Jeg sender en hilsen på tredje dag i isolasjon. Jeg har vært på hotellet i to dager nå og har heldigvis alt jeg trenger. Jeg kan trene og maten er OK. Nå må jeg være tålmodig, heldigvis går covid-verdiene mine i riktig retning. Jeg håper å komme ut snart, sier Frenzel til Discovery.
For Frenzel var det et stort sjokk å bli smittet. Tyskeren, som tok OL-gull i normalbakke i 2018 og 2014, gjorde nemlig en rekke grep for å unngå smitte.
– Det er irriterende at det skjedde på denne måten, for vi har gjort alt for å unngå det. Kona mi har blitt berøvet en rekke friheter. Vi alle gikk i isolasjon, vi tok de yngste barna våre ut av barnehagen og de eldre ut av skolen. Det er irriterende at vi ikke for belønning for alt strevet, sier Frenzel.
Saken fortsetter under videoen.
picture

OL-vinneren overraskes på direkten: – Oi, unnskyld!

Rådvill

Det var for to dager siden at det ble kjent at den tyske OL-troppen hadde blitt rammet av en rekke smittetilfeller. Blant dem Frenzel og kombinertlagkamerat Terence Weber.
– For å være ærlig så vet jeg ikke hva annet jeg kunne gjort enn å beskytte familien min og holde meg til alle de andre tiltakene rundt oss. Spesielt når det ikke er familiens skyld at vi har havnet i denne situasjonen. Jeg pådro meg trolig viruset under verdenscuprennet i Seefeld. Jeg beveget meg i et område der vi alle trodde vi var trygge. Vi ble alle testet i forkant, også vi utøvere, sier Frenzel.
Han påpeker at utøveren som testet positivt senere, også testet negativt i forkant.
– Derfor kan vi ikke skylde på ham. Nå kan det sannsynligvis skje med hvem som helst. Viruset er usynlig, ingen har et frimerke i panna som sier: «Jeg har korona».
Saken fortsetter under videoen.
picture

Engebråten etter sjokket: – Helt sjukt

Lover endringer

Videre sier tyskeren at det er nettopp det som gjør situasjonen så irriterende.
– I to år har jeg gjort alt jeg kan for å unngå viruset, så drar jeg til OL og tester positivt. Det var et stort sjokk, men det er ikke noe å gjøre med det nå. Jeg ønsker å være positiv, sterk mentalt, trene godt og være klar for å gripe muligheten hvis jeg får den. Så vil jeg gasse på og forhåpentlig kunne dra herfra med en god følelse, sier tyskeren.
Den internasjonale olympiske komité (IOC) lovet søndag å bidra til bedre forhold for utøvere som må isoleres i Kina som følge av positive koronaprøver, skriver NTB.
Det skjer etter klager fra den tyske leiren, deriblant Frenzel.
– Dette er noe vi må gjøre noe med. Det er vår plikt og vårt ansvar. Vi må sørge for at forholdene svarer til forventningene, sa IOC-direktør Christophe Dubi på søndagens pressekonferanse.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame