SAKEN OPPDATERES!
Det ble en høydramatisk avsluttning på dagens kombinertløp. Det så lenge ut som om Lukas Greiderer og Johannes Rydzek skulle sloss om de jevest medaljene, men både Vinzenz Geiger og Jørgen Graabak hadde en enorm langspurt på lager.
Beijing 2022
Gjenopplev Jørgen Graabaks spinnville OL
20/02/2022 PÅ 16:22
Geiger førte an, og Graabak kjempet for å holde ryggen til tysekeren. Nordmannen sørget for at det ble kamp til døra, men Geiger ble til slutt for sterk.
Med en og en halv kilometer igjen lå de 16 sekunder bak Greiderer og Rydzek, men monsteravslutningen gjorde store utskiftninger på pallen.
Den østerriske duoen Greiderer og Lamparter måtte gjøre opp om bronsjen. Der ble det til slutt førstnevnte som tok en noe bitter tredjeplass, etter at han mentalt forberedte seg på å kjempe om høyere plasseringer.

– Utur med forholdene

Det var en strålende fornøyd Graabak som stilte til intervju etter maktdemonstrasjonen.
– For et skirenn. Det bølget frem og tilbake. Jeg mistet litt troen når Rydzek satt fart midtveis. Så henter vi noen som har fått det tungt foran oss. Plutselig sto Rydzek å ventet på oss i siste bakken. Da var gullet og sølvet mulig å ta, sier han til Discovery.
Graabak forteller at en disiplinert åpning ble en nøkkel i løpet.
– Det var fristende å dra til fra start, men jeg er disiplinert og åpner greit og holder et kontrollert tempo. Jeg får det som jeg vil. Herola gjør en bra start og så tar jeg over før Vinzenz trøkker på siste runden og bør strengt talt vinne når han tauer oss. Det var en fortjent seier selv om jeg skulle likt å vinne selv, men jeg er dritglad for å bli nummer to.
Artikkelen fortsetter under videoen:

Sølvhelten om opphentingen: – Hadde ikke troa

Han mener forholdene ikke spilte på lag med utøverne som hoppet sist i hopprennet, men at det de beste utøverne ble belønnet til slutt.
– Det er en stor prestasjon å bli nummer to i dag syns jeg. Vi som startet sist i bakken hadde litt utur med forholdene, men jeg og Geiger viser at vi er best og tar gull og sølv, så jeg er superglad.

– Kommer flere muligheter

Jens Lurås Oftebro viste styrke i langrennet og gikk seg opp ti plasser, til en tiendeplass, tett etterfulgt av Espen Andersen som endte på en ellevteplass.
– Formen er bra. Det ble så store avstander at 10 ble det beste med det utgangspunktet jeg hadde, sa Oftebro til Discovery etter løpet.
– Det er en fin start. Skulle gjerne vært oppi der og kjempet om medaljer jeg også, men sånn ble det ikke i dag og da er det gøy å se Jørgen gå inn til sølv.
Han kommer også med en oppløftende melding før resten av OL.
– Jeg føler meg i såpass bra langrennsform om dagen at jeg tror jeg hadde vært med å kjempet om medalje om jeg hadde hatt samme utgangspunkt som Jørgen. Da jeg starte litt lengre frem, men det kommer flere muligheter.
Espen Bjørnstad fikk det etterhvert veldig tøft, og havnet drøyt tre minutter bak vinneren, på en 27. plass.
Etter hopprennet var det Graabak som lå best an av de norske, ett minutt og seksten sekunder bak Yamamoto. Vinzenz Geiger startet langrennet som ellevtemann, like bak Graabak.
Beijing 2022
Riiber med hyllest til lagkameratene: – Veldig stolt
17/02/2022 PÅ 19:03
Beijing 2022
«Kombinertsportens Ronaldo»: – Det var også en sammenligning
17/02/2022 PÅ 18:52