Saken oppdateres!
Jarl Magnus Riiber snakker for første gang med pressen siden den positive koronatesten torsdag. Riiber mener at OL gjerne kunne blitt avlyst.
Beijing 2022
Én av to er ute: – Vi får se når han kommer ut
12/02/2022 PÅ 16:04
– Det er høl i huet. Det at det var så mye smitte før avreise burde ført til at de flyttet konkurransene helt til slutten av OL, slik at toppen rekker å være med på noe. Det skulle gjerne vært avlyst. forteller han.
– Det gjør det lettere å akseptere det som har skjedd sånn som situasjoenen er. Til og med langrenn som er best på smittevern får jo tilfeller, sier Riiber videre om kaoset.
Saken fortsetter under videoen.

Riibers lagkamerat: – Ikke vært veldig gøy det siste døgnet

Riiber forteller også at han har begynt å belage seg på at OL kan være over for hans del, men han har fortsatt et lite håp om å fortsatt kunne delta.

Fraktet som en «smittebombe»

– Jeg har det helt greit og begynner å komme meg over at jeg ikke får stilt på konkurranser, sier Riiber, som fikk beskjeden torsdag morgen.
– Treneren min banket på døra tidlig på morgenen og ga beskjed om at våre estiske lagkamerater hadde testet positivt, så da lå jeg og forberedte meg litt på at det kunne skje. Det kom ikke som et sjokk, forklarer Riiber.
I etterkant ble Riiber fraktet til karantenehotell med blålys.
– Det er jo litt surrealistisk, da. Du kommer inn i bilen, og den er full av klor. Du blir fraktet rundt som en skikkelig smittebombe. Du møter folk heldekket i plastikk-klær, sa Riiber.
– Jeg håper veldig at jeg ikke får sterke symptomer slik at jeg får delta i de to siste konkurransene. Hvis jeg blir syk blir det nok vanskelig, men forhåpentligvis blir jeg frisk snart, fortsetter kombinert-profilen.

Smittekaos

Til tross for smitten i kombinertleiren så ikke Riiber det som en risiko å gå verdenscuprennene i Seefeld sist helg.
– Nei, hele kombinertlaget var samlet og sikre på at vi skulle på det. Det var en viktig gjennomkjøring å få i banken før OL. Det å ikke kunne konkurrere på en måned hadde ikke vært ideelt og jeg er glad for at jeg dro til Seefeld og fikk viktige poeng.
Sportssjef Ivar Stuan synes et OL uten de beste utøverne er rart. Tidligere i dag ble det også bektreftet at den tyske duoen Eric Frenzel og terence Weber har begge testet positivt for korona. Fra før hadde også Kristian Ilves fra Estland testet positivt.
– Hvis det er sånn at det har skjedd (at smitten kommer fra Seefeld) må jo FIS gå og sjekke om det er her smitten har kommet. Det er jo rart at vi skal ha et OL med de fire av seks beste ute.
Riiber deler Stuans syn om smitten i kombinertleiren.
– Det er ganske sykt. At alle de beste er nede for telling. Da kommer de tingene kanskje fra Seefeld. Det er en håpløs situasjon, sier 24-åringen.
Beijing 2022
Gjenopplev Jørgen Graabaks spinnville OL
20/02/2022 PÅ 16:22
Beijing 2022
Riiber med hyllest til lagkameratene: – Veldig stolt
17/02/2022 PÅ 19:03