Populære sporter
All sport
Vis alt

Kristjan Ilves er ute, mens Jarl Magnus Riiber er ennå i isolasjon: – Vi får se når han kommer ut

Kenneth Hedstrøm Larsen

Oppdatert 12/02/2022 klokken 17:08 GMT+1

Den estiske olympiske komiteen bekrefter at Kristjan Ilves er ute av isolasjon etter koronasmitte. Jarl Magnus Riiber sitter ennå å venter på nok negative tester.

Kristjan Ilves og Jarl Magnus Riiber

Foto: Getty Images

På en pressekonferanse lørdag mellom den estiske olympiske komité og de norske trenerne Jan Schmid og Ivar Stuan bekreftes dette.
– Han (Ilves) føler seg bra og er glad han er ute. Han fikk en time på ski i dag og alt ser mer positivt ut. Han og Jarl har gjort ting bra i isolasjon. De har fått trent mens de har vært låst inne, sier Schmid innledningsvis.
– Han så bra ut. Det så ut som han kunne fly på snøen og det er som en gullmedalje for oss at han er ute, legger Stuan til.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Gullgutten Lindvik i vill jubelrus: – Jeg klarer nesten ikke å prate

Det var i forrige uke nyheten om at Riiber og Ilves var smittet med korona, og det var en preget Ivar Stuan som da møtte pressen.
– Det er brutalt, det må jeg bare si. Det er krevende, men jeg har snakket med Jarl. Han er den som tar det best av alle, tror jeg. Alle i apparatet har en tøff kveld i vente her i Beijing, sa Stuan på påfølgende pressekonferanse.
Siden den gang har de norske kombinertgutta sikret seg en sølvmedalje ved Jørgen Graabak.
Se sølvintervjuet med Graabak her. Saken fortsetter under videoen:
picture

Sølvhelten om opphentingen: – Hadde ikke troa

– Vanskelig å si

Men ennå er Jarl Magnus Riiber isolert på hotellrommet sitt. Stuan sier på pressekonferansen de hadde et håp om å få nordmannen ut i dag, men at de er nødt til å smøre seg med litt mer tålmodighet.
– Han trenger ennå noen negative tester. Vi skal snakke med han og legene rundt laget, så får vi se når han kommer ut. Det er det viktigste. Vi var så glade for at Kristjan kom ut, men det er vanskelig å si med Jarl, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Her tar kommentatorene fullstendig av i boksen når Lindvik tar OL-gull: – Vi elsker deg!

Samarbeid

På spørsmål fra Discovery om det har vært en form for samarbeid mellom de to isolerte, svarer de:
– Det har vært kommunikasjon mellom de. Jeg tror de har vært støttende for hverandre, sier Stuan før han gir ordet videre til Schmid.
– De har vært inne på hver sitt hotellrom, men har kommunisert via Facetime, meldinger og så videre. Der har de gitt tips til hverandre for hvordan de kan trene, og jeg tror de har hatt konkurranser mellom seg for hvem som klarer å trene mest på rommet.
– De har brukt hverandre til å gjøre situasjonen så bra som mulig for hverandre. Det hjelper å være to, sier Schmid.
Saken fortsetter under videoen:
picture

Stolt Røiseland: – Et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme

Usikker på langrenn

Ilves fikk som nevnt tidligere i saken sjansen til å teste langrennsformen tidligere på dagen. Den norske trenerduoen mener han skal være klar for å hoppe i konkurranse, men er mer usikker på langrennet.
– Han skal få tilbake følelsen. Hvis følelsen ikke er bra, vil det ikke være fornuftig å gå 10 kilometer i denne høyden. Han skal være med på en intervalløkt i morgen (søndag) sammen med de andre, der han skal kjøre litt saktere i starten og jobbe seg oppover. Så får vi se hvordan han føler seg dagen etter, for vi har ingen erfaring med dette fra før, forklarer Schmid.
– Jeg har vært treneren hans i to og et halvt år, og han har fått og gir ærlige tilbakemeldinger. Det vil være dumt å ødelegge karrieren med å konkurrere for tidlig. Hvis han går tirsdag, er han klar, men ikke nødvendigvis i sin beste form.
picture

Drømmen gikk endelig i oppfyllelse: – Trodde jeg aldri skulle klare det

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame