Populære sporter
All sport
Vis alt

Jørgen Graabak til topps i Seefeld: – Betyr mye for meg

Stian Nufsfjord

Oppdatert 30/01/2022 klokken 15:56 GMT+1

Riiber måtte slippe før oppløpet. Graabak sterkest i duell med verdenscuplederen.

Jørgen Graabak

Foto: Scanpix

Jørgen Graabak forsvarte startnummeret sitt i langrennet, og sørget for norsk triumf under den siste konkurransedagen av Seefeld-trippelen.
Vindforholdene i østerriske Seefeld satte en stopper for hoppkonkurransen, noe som gjorde at langrennet tok utgangspunkt i lørdagens prøveomgang.
Det sørget for et spennende utgangspunkt, hvor Graabak ble førstemann ut i løypene, tett fulgt av kanonene Jarl Magnus Riiber og Johannes Lamparter, som begge gikk ut seks sekunder bak melhusbyggen. Gårsdagens vinner Vinzenz Geiger startet 28 sekunder bak, på en syvendeplass.
Bare en drøy kilometer ut i langrennet var de seks første løperne samlet, og Lamparter satte tempo i gruppa for å holde en betryggende avstand til Geiger. Dermed fikk Riiber og Graabak en veldig fin rygg å henge på, og etter seks kilometer var det bare nordmennene som greide å holde følge med verdenscuplederen.
Det ble tidlig klart at det ble de tre som skulle gjøre opp om plassene på pallen. Riiber måtte slippe før den siste motbakken, og det ble duket for et spurtoppgjør mellom Graabak og Lamparter.
Der greide aldri østerrikeren å true Graabak, som fikk en optimal generalprøve før OL-starten. Men allerede før avreise til Kina har trønderen sikret seg årets personlige høydepunkt.

– Betyr mye for meg

Det var en tydelig godt fornøyd og lettet Graabak i intervjusonen.
– Det var veldig godt. Det er en lettelse og utrolig deilig å stå her som vinner av Seefeld-trippelen. Det er en stor begivenhet for kombinertløperne, så å ta med meg en seier her betyr mye, sa han til NRK etter målgang.
Graabak tar med seg en god følelse inn mot OL.
– Jeg har vært litt utålmodig tidligere i sesongen. Jeg har prestert mye bra, men ikke fått det til å klaffe med resultatene. Det er veldig deilig å få det til i dag. Nå er jeg bare veldig glad.

– En seier med tanke på det som skjedde i går

Også Jarl Magnus Riiber er fornøyd med dagens konkurranse, etter at han under lørdagens renn gikk inn til en 10. plass, 1:18 bak tyske Vinzenz Geiger.
– Det var en seier med tanke på det som skjedde i går. Jeg har ligger i ro med ryggskade i fire uker. Jeg mangler de hardeste øktene, og det er det jeg får her før OL, så det kommer akkurat som bestilt, fortalte Riiber til NRK.
Han lar seg ikke stresse av at Graabak og Lamparter ble for sterke i dag.
– De er bare i bedre langrennsform enn meg om dagen. Per dags dato er det de to sterkeste langrennsløperne i feltet.
– Jeg tar med meg langrennet i dag og den gode hoppingen tidligere her i Seefeld. Setter jeg det sammen så blir det bra, sier en optimistisk Riiber.
Jens Lurås Oftebro gjennomførte også et sterkt langrenn og kom inn til en femteplass, 48,3 sekunder bak Graabak. Espen Andersen endte på en 12. plass, Simen Tiller ble nummer 23, Espen Bjørnstad ble nummer 27, mens Andreas Skoglund måtte nøye seg med en 30. plass.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame