Populære sporter
All sport
Vis alt

Jørgen Graabak ble tidenes mestvinnende kombinertløper i OL: – Kjempestolt

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 17/02/2022 klokken 14:25 GMT+1

Ingen kombinertløper hadde vunnet fire OL-gull før Jørgen Graabak krysset mållinjen først på torsdagens lagkonkurranse.

Jørgen Graabak

Foto: Getty Images

Jørgen Graabak står nå med fire gull og to sølv i OL.
Med det er han alene på topp over mestvinnende kombinertløpere i OL-historien. Felix Gottwald, Eric Frenzel og Sammpa Lajunen står alle med tre gull, men ingen andre enn Graabak kan skryte på seg fire.
– Det er selvfølgelig veldig, veldig stas. Jeg er kjempestolt over det. Jeg må si at jeg føler meg ganske lik som jeg gjorde i går og som jeg gjorde for tre uker siden, men det er klart at det er en artig statistikk og kule ting å se tilbake på, sier Graabak til Discovery.
Torsdag kronet Jørgen Graabak et fantastisk mesterskap. Trønderen har tidligere i tatt ett sølv og ett gull i Beijing, og på lagkonkurransen fikk han nok en medalje inn i samlingen.
Han klatrer også på listen over mestvinnende vinterolympiere. Graabak ligger nå på en 29. plass. Marit Bjørgen topper listen med åtte gull, fire sølv og tre bronse.
Artikkelen fortsetter under videoen:
picture

Tårevått seiersintervju: – Jeg håper du er stolt, Jarl

At han skulle stå med tre medaljer - to av øverste valør - etter kombinertløpernes siste konkurranse i OL-byen, overrasker 30-åringen.
– Jeg vet ikke om jeg hadde trodd på det før mesterskapet. Før OL sa jeg at jeg var ganske fornøyd allerede. Jeg hadde et mål om å være så godt forberedt at jeg var en medaljekandidat, og det kan jeg vel si at jeg var, meddeler Graabak, før han legger til:
– For et mesterskap!
Av alle oppturene i den meritterte karrieren, er det dager som denne Jørgen Graabak henger høyest.
– Prestasjonen av en individuell medalje er kanskje større, men som opplevelse så synes jeg lagseier er større. På en individuell konkurranse har du folk som lykkes og mislykkes, men i dag lykkes alle sammen. Det synes jeg er større og veldig artig.
30-åringen fra Trondheim har tatt medalje i samtlige mesterskap siden 2013.
Sett denne?
picture

Stolt kombinertsjef: – Grining fra start til mål

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame