Landslagssjef Petter Thoresen mangler bare noen få brikker før VM-laget er på plass to og en halv uke før VM drar seg til i Paris.
Nå er det bare de to NHL-proffene Mats Zuccarello og Andreas Martinsen og Tappara-backen Alexander Bonsaksen som er opptatt med sluttspill og som ikke er med i de to oppkjøringskampene mot Danmark i Vojens og Rungsted denne uken.
Siste tilvekster til laget er fire Oilers- og to Frisk-Asker-spillere og de tre Frölunda-spillerne Mattias Nørstebø, Johannes Johannesen og Mats Rosseli Olsen.
Hockey-VM
Lundqvist ble helten da Tre Kronor tok VM-gull
21/05/2017 PÅ 22:04

Må være tålmodig

Tidligere landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen må dessverre følge VM hjemmefra denne gangen. Han måtte tidlig kaste inn håndkleet etter å ha slitt med ettervirkningene etter en smell i hodet på trening i februar.
– Det føles faktisk ikke noe særlig bedre faktisk, men jeg må være tålmodig og ta tiden til hjelp, sier Tollefsen til NTB.
– Første gang på en stund at du ikke skal være med og lede laget. Hvilke muligheter ser du for Norge med Petter Thoresen i sitt første skikkelig mesterskap som hovedtrener?
– Jeg tror Norge har en god mulighet i VM. Det blir nok mye av det samme opplegget som under Roy (Johansen), men kanskje noe blir litt annerledes. Nå har jeg ikke vært med siden OL-kvalifiseringen så jeg vet ikke helt, sier Tollefsen og fortsetter:
– Det blir spennende å se om NHL-spillerne kommer med og hvem av dem som kommer først. Jeg skulle selvsagt vært med, for VM har vært høydepunktet og avslutningen på en tøff sesong.
(saken fortsetter under bildet)

Må tørre å ta initiativ

Thoresen har etterlyst enda høyere kvalitet i spillet, større fart og bedre pasningskvalitet.
– Vi må ligge riktig i banen og orientere oss. Vi må kort og godt tørre å spille hockey og ta initiativ, sa landslagssjefen til NTB foran de to bortekampene mot Tsjekkia før påske. Det endte med 0-4 og 3-6-tap. Nå bør nok Danmark stå litt bedre til det norske laget.
Danskene har de siste årene nærmest seg Norge når det gjelder VM. I de to siste mesterskapene har Norge også tapt for Danmark, men nordmennene har likevel klart å holde seg foran på rankingene. Foran VM ligger Norge på 11.-plass, mens Danmark er nummer 13. Det skiller bare 65 poeng mellom de to naboene.
Danmark har til tross for å ha færre ishaller enn Norge klart å få fram flere NHL-proffer. Et titalls dansker lever av ishockey i verdens tøffeste ishockeyserie, mens det er bare Zuccarello og Martinsen som spiller i NHL av norske spillerne.
Nå blir det ikke noe VM-møte mot Danmark under dette mesterskap. Lagene spiller i hver sin gruppe. Norge i Paris og Danmark i Köln.
Ishockey-VM spilles 5. - 21. mai i Frankrike og Tyskland og sendes i sin helhet på Eurosports TV-kanaler og Eurosport Player.
(©NTB/Eurosport.no)
Hockey-VM
Superduellen i VM-finalen – nå er det klart for tungvektsmøte
20/05/2017 PÅ 20:16
Hockey-VM
Finland til semifinale etter sjokkseier
18/05/2017 PÅ 16:55