Thoresen ga Norge en knallstart på VM: – Pleier ikke å score slike mål

Oppdatert 06/05/2017 klokken 23:35 GMT+2

Norge feide til tider over vertsnasjonen Frankrike i åpningskampen.

Mathis Olimb

Norge - Frankrike 3-2:
Men Norge fikk en knallstart på hockey-VM med 3-2 seier i det som utviklet seg til å bli et skikkelig nervedrama mot vetsnasjonen Frankrike.
Petter Thoresens menn våknet i andre periode og feide regelrett over de franske spillerne. De spilte ut vertsnasjonen, men slurv i bakre rekker gjorde at sluttminuttene ble veldig spennende. Men heroisk innsats av laget sikret Norge full pott.
Landslagssjef Petter Thoresen var strålende fornøyd etter den viktige seieren.
– Det har alltid vært jevne kamper mot Frankrike. Det er sterkt å vinne og ta de på hjemmebane. Vi blir satt under press, men vi er det beste laget, forteller Thoresen til Eurosport.
Søndag tar Norge i mot Sveits. Den kampen ser du på Eurosport Norge og i Eurosport Player klokken 20.15.
Se sammendraget. Saken fortsetter under videoen:

– Pleier ikke å score slike mål

Petter Thoresen var solid og scoret to av målene for Norge. Sammen med Mathis Olimb var Thoresen svært sentral for at det ble full pott allerede i første kamp. Ken André Olimb scoret Norges første, mens Stéphane Da Costa puttet begge målene for Frankrike.
Slik beskriver målscorer Thoresen de to målene.
– Jeg husker ikke helt. Jeg vet bare at Mathis drar på seg noen menn. Så er det en kjempefin pasning inn i boksen og kan egentlig bare prikke den inn på åpent mål. Det målet kan jeg takke Mathis for, forteller Thoresen, før han forklarer det neste målet:
– Jeg får en pasning fra Reichenberg og ser en luke mellom beina på backen. Jeg prøver bare å treffe mål. Jeg pleier ikke å score slike mål, men det var morsomt at den gikk inn, sier Thoresen.
Saken fortsetter under videoen:

– En herlig start på VM

Mathis Olimb mener seier i første kamp gir laget ro inn mot morgendagens kamp mot Sveits.
– Vi slapper litt mer av. Vi vet at de vi gjør fungerer. Vi går inn med litt mer selvtillit i morgen, sier Olimb til Eurosport.
Eurosports ekspertkommentator Espen «Shampo» Knutsen var begeistret etter kampen.
– Det er deilig. Det er en herlig start på VM, sa Knutsen etter kampen.
Saken fortsetter under videoen

– Det er en såkalt «Kongen av Danmark»

Det var ventet at Frankrike ville være offensive og gå i rett i strupen på Norge fra start, men franskmennene fikk ikke til å sette det helt store trøkket på Norge. Istedenfor ble det tett og jevnt med mange dueller. Allerede etter tre minutter var det tilløp til håndgemeng da Andreas Martinsen ertet på seg de franske spillerne etter en duell, men dommerne grep tak i situasjonen og fikk avverget før det utviklet seg.
Landslagssjef Petter Thoresen mener spillerne ble litt preget av nerver og ønsket seg mer aggresivitet foran Frankrikes mål foran neste periode.
– Vi ble litt for passive, sa landslagssjefen etter den første perioden.
Norge fikk opp aggresiviteten ett hakk i andre periode og fem minutter ut i perioden ble det litt brødremagi. Mathis Olimb fant lillebror Ken André Olimb foran mål. Lillebror banket pucken i korthjørnet og Norge i ledelsen.
– Det er herlig. Det er en såkalt «Kongen av Danmark». Det der er kjemi. Han finner den lille åpningen. Det er sterkt, oppsummerte Knutsen.

– Den er ferdigscoret

Hockeygutta hadde god kontroll på vertsnasjonen etter scoringen og overkjørte Frankrike. Halvveis ut i perioden pådro vertsnasjonen seg to utvisninger. Etter et litt nølende overtallsspill var Norge nådeløse. Mathis Olimb fant Patrick Thoresen helt alene på bakerste stolpe. På åpent mål satte han pucken enkelt i nettet.
– Det er en herlig pasning av Mathis. Han finner Patrick på borterste stolpe. Den er ferdigscoret, sa Knutsen.
Men så rotet Norge det til for seg selv. Begge lag pådro seg en utvisning før Jonas Holøs ga en gavepakke til Frankrike i egen sone. Foran mål plukket Stéphane Da Costa pucken og satte den bak Haugen. En unødvendig redusering som skapte nytt håp til vertsnasjonen før den siste perioden. Det var landslagssjefen alt annet enn fornøyd med.
– Jeg synes den er litt lettvint. Vi lar den største stjernen deres få tid. Det er synd, sa Thoresen til Eurosport etter den andre perioden.

– Den kom ut av ingenting

Tredje periode ble jevn, men halvveis inn i perioden kom Thoresen rundt på høyre. Landslagsspilleren fant rom under keeper og satte inn 3-1 til Norge på frekt vis.
– Den kom ut av ingenting. Han finner et lite rom, sa Knutsen.
Men Frankrike ga seg ikke. Ni sekunder etter at pucken ble droppet var Stéphane Da Costa frempå igjen. Franskmannen stormet mot mål, fant litt rom og satte pucken i mål. En skikkelig kalddusj for Norge. Men Norge holdt unna og vant 3-2.