Scanpix

Haugen storspilte i norsk sensasjon – Helt vill i kassa

Haugen storspilte i norsk sensasjon: – Helt vill i kassa

11/05/2017 18:31Oppdatert 12/05/2017 23:53

Norge imponerte og holdt Tsjekkia til 0-0, men i spillforlengelsen ble tsjekkerne for sterke.

Tsjekkia-Norge 0-0 (1-0 e.s.):

Norge imponerte og holdt Tsjekkia til 0-0 i hockey-VM i Frankrike torsdag kveld. Men da alt skulle avgjøres i spillforlengelsen ble tsjekkerne for sterke og kunne til slutt puste lettet ut etter å ha blitt rystet av de norske hockeygutta i over 60 minutter.

– Det er surt nå. Men tre mot tre er det veldig åpent og mot så gode spillere blir det vanskelig da. Vi møter et lag som kan vinne VM-gull og Lars Haugen gjorde en jævlig bra kamp, men det er litt surt nå, sa Niklas Roest til Eurosport etter kampen.

Lars Haugen vartet opp med storspill mellom stengene, stoppet 31 skudd og ble naturlig nok kåret til Norges beste spiller.

– Det var surt. Den scoringen sitter nok i godt utover kvelden. Jeg var helt sikker på at vi skulle vinne der. Du så det på tsjekkerne at de ikke var komfortable med å spille 0-0 mot nordmenn. Vi gjør en ekstremt bra taktisk kamp og kommer under huden på dem tidlig. Gutta gjør en strålende jobb foran meg. Et poeng kan bety veldig mye, vi skulle gjerne hatt med flere, men poenget er en bonus for oss, sa Haugen.

Nok en gang gode i undertall

Norge hadde særlig imponert i undertall så langt i mesterskapet. Det ble ikke noe annerledes mot tsjekkerne.

Med to undertall på rappen tidlig i første periode fikk Lars Haugen og co. kjørt seg godt, men de norske hockeygutta holdt likevel tett bakover.

– Det er herlig å se hvordan gutta ofrer seg og blokkerer skudd, sa Eurosport-ekspert Espen «Shampo» Knutsen.

Offensivt var det imidlertid en litt annen historie.

– Vi har knapt hatt et skudd på mål, sa Eurosport-kommentator Jørgen Klem da noen minutter gjenstod før første vanningspause.

Ikke lenge var det Norge sin tur til å spille overtall, men heller ikke her klarte de norske å skape et nevneverdig trykk

– Norge skal være veldig fornøyd med 0-0 her. Tsjekkia har hatt de klart største sjansene.

– Jo lenger man klarer å holde 0-0, jo større mulighet er det for at Norge kan vinne.

Kommentator i hundre

Til tross for at det norske laget kom mer inn i kampen i den andre perioden, var det også målløst i etter 40 minutters spill.

Tsjekkerne kom til langt færre muligheter, men når de først kom, så var de store. Helt på tampen måtte Haugen dra frem sitt aller ypperste og vartet opp med en redning som fikk det til å boble over for Klem på kommentatorplass.

– Det er en fantastisk redning av Haugen! Den er matchavgjørende. Haugen har vært helt vill i kassa i dag, utbrøt Eurosport-kommentatoren.

Redningen kom ikke lenge etter at Mats Rosseli Olsen hadde misbrukt en mulighet til å sende Norge i føringen.

– Jeg synes vi forsvarer oss bra. 0-0 mot Tsjekkia før den siste perioden er et resultat vi tar alle dager i uka. Men vi er ikke ferdig, minnet Rosseli Olsen om.

Den tredje perioden utspilte seg med akkurat samme tenningsnivå i kommentatorboksen i Paris, samtidig som de norske hoockeygutta kom nærmere og nærmere scoringen som kunne skape VM-sensasjon.

– Det er bare til å hylle de norske gutta. Dette er så moro å se på!, skrek Klem.

Tre minutter før full tid fikk Norge akkurat den muligheten de trengte. Sondre Olden satte fart og kom to mot en sammen med Mathias Trettenes. Olden valgte å gå for avslutningen selv, men den ble dessverre for Norge ikke god nok.

– Ai, ai, ai! Kanonmulighet! Hva skulle han gjort?, fyrte Klem.

– Det er ikke noe dårlig forsøk det der. Han prøver å tre den opp i det nærmeste krysset, svarte Knutsen.

Holdt nesten

Tsjekkia forsøkte å reise seg, men kom aldri til de store sjansene og da Andreas Martinsen fikk rensket unna en dropp i Norges sone sekunder før slutt kunne Thoresens elver minst innkassere ett poeng.

– Dette er et vanvittig resultat av de norske hockeygutta. Nå har de uansett tatt med seg et poeng, og det kan bli avgjørende for en kvartfinale, sa Klem mens lagene gjorde seg klar for spillforlengelse.

– Vi er offensive i tankegangen her ser jeg, sa Knutsen da han så hvilke spillere landslagssjef Thoresen plasserte på isen fra start i den fem minutter lange perioden.

Men det holdt ikke mer enn et drøyt minutt før Tsjekkias Jan Kovar satte inn den avgjørende scoringen.

– Tsjekkia er heldige. Vi har rystet dem, men de gode lagene har litt flaks, sa Klem.