Scanpix

Tollefsen legger hockeyskøytene på hylla

Tollefsen legger hockeyskøytene på hylla
Av Eurosport

30/01/2018 12:56Oppdatert 30/01/2018 14:19

Tidligere landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen (33) bekrefter i et åpenhjertig intervju at han legger opp som ishockeyspiller.

Tollefsen kom aldri tilbake på isen etter at han pådro seg en kraftig hjernerystelse på trening i februar i fjor. En lang karriere i ishockeyen avsluttes dermed mot kraftbackens vilje.

– Jeg har hatt æren av å få være hockeyspiller så lenge. Men ikke å skulle få velge selv når det er slutt er vanskelig. Jeg antar at det hadde kjentes enda jævligere ut om jeg hadde vært 25 eller noe sånt, sier han til klubblaget Färjestads nettsted.

Tollefsen forteller at det er lenge siden han skjønte at han ikke kunne komme ordentlig tilbake som ishockeyspiller.

Allerede i fjor vår hadde han en samtale med Mattias Hell og Magnus Hallén fra det medisinske teamet i Färjestad, der de snakket om at det var på tide å forberede seg på at ishockeykarrieren var over.

Brøt sammen

– Det var et merkelig møte. Vi snakket, og så satt jeg, Hell og Magnus der og gråt, alle tre. Slik ble det også da jeg ved middagsbordet forklarte barna at pappa ikke kan spille hockey lenger. Jeg brøt sammen og bare gråt, noe vi alle gjorde, sier Tollefsen.

Forsvarsbautaen følte at hele hans identitet som ishockeyspiller plutselig var borte. Tiden var inne for å prioritere mennesket, ektemannen og pappaen Ole-Kristian.

– Det høres kanskje litt rart ut, men det var slik det føltes, sier han.

Imponerende karriere

Totalt ble det 57 offisielle landskamper (OL og VM) for Tollefsen, som var Norges kaptein fra 2011. Han startet seniorkarrieren i Lillehammer i 2000 og spilte senere NHL-ishockey for Columbus Blue Jackets og Philadelphia Flyers.

Siden 2012 har Tollefsen spilt for Färjestad, men i sesongen 2017/18 kom han seg aldri på is. Han har slitt mye med hodepine som følge av hodeskaden, og har også måttet takle depresjon og sinneanfall.

– Jeg var så totalt nede en stund at jeg måtte spise antidepressiv medisin. Det forandrer jo måten man er på, så jeg hoppet av den behandlingen etter en stund, sier Tollefsen i «avskjedsintervjuet» med sin svenske klubb.

(©NTB)

0
0