Tyskland slo ut Sverige etter sudden death: – Katastrofe!

Martine Markussen

Oppdatert 21/02/2018 klokken 16:19 GMT+1

Svenskene klarte å hente opp tyskerne, etter å ha ligget under 0-2 i to perioder. Så ble det sudden death og kjempefiasko.

sweden germany

Som eneste hockeylag gikk Sverige ubeseiret gjennom tre OL-kamper i grunnspillet, og sikret seg direkte kvartfinaleplass. Onsdag sto kvartfinalen for tur, der de møtte Tyskland. Der ble det stopp for svenskene.
De svenske hockeygutta gikk gjennom noen marerittsekunder da det var drøye seks minutter igjen av første periode. Tyskland tok først ledelsen ved et langskudd fra Christian Ehrhoff, og et snaut halvminutt senere doblet de ledelsen ved mål av Marcel Nöbels. Den tyske ledelsen på 2-0 sto helt ut andre periode, men svenskene klarte å hente opp ledelsen. Så gikk det til sudden death, hvor det ble punktum for Sverige.

– Langt fra godkjent

Lagene møttes også i gruppespillet, der endte kampen 1-0 til svenskene, og kanskje var det mangel på mål i den kampen som skremte dem da de havnet under i kvartfinalen.
Før siste periode, da det virkelig gjaldt for Sverige, sa Eurosports ekspert Espen "Shampo" Knutsen at det blir tidenes fiasko for svenskene om 0-2-resultatet sto seg helt ut. Kommentator Jørgen Klem sa seg enig.
– Det er et enormt press. De ligger under 0-2, mot Tyskland, i OL. Det er langt fra godkjent, sa kommentator Klem.
Men så skulle supertalentet Rasmus Dahlin få sine første minutter på isen. Den unge svensken assisterte til redusering for Sverige, et svært viktig mål der det svenske laget var på vei inn i kampen igjen. Det varte imidlertid ikke så lenge, da Tyskland satte sitt 3-1-mål etter kontring - der unge Dahlin også var innblandet.
– Dette var en kalddusj etter reduseringen, sa Shampo Knutsen.
Saken fortsetter under videoen.

Høy temperatur

Men kalddusjen ristet svenskene av seg fort. Noen svært innholdsrike minutter resulterte i at Sverige sto med 2-3 og ti minutter igjen av kampen. Da var det høy temperatur på isen.
Sverige hentet inn ledelsen og utliknet da det kun gjensto drøye åtte minutter igjen av kampen. 3-3 ble satt inn av Mikael Wikstrand.
– Tyskerne er på felgen nå, sa Shampo Knutsen da det var fem minutter igjen på klokken.
Men sekundene tikket. Ingen av lagene var nær ved å avgjøre kampen - med unntak av et nestenselvmål av svenskene med kun halvannet minutt igjen.
Det gikk til overtime med 3-3.

– Kjempefiasko

Fire mot fire i ti minutter, og en eventuell straffekonkurranse, var det som skilte svenskene fra videre spill i OL. Men etter bare et og et halvt minutt gjorde tyskernes Patrick Reimer et soloraid uten like, og satte pucken mot svenskenes mål. Målet ble godkjent. Sverige var med det ute av lekene.
– For en katastrofe. Kjempefiasko for svenskene, sa Shampo Knutsen da svenskenes tap var et faktum.
De tyske spillerne jublet, nesten som om de hadde tatt gull. Outsiderne slo ut en av favorittene.
– Se her. Se her. Tyskland har har slått ut Sverige. Lyset er allerede slukket i det svenske studioet, konstaterte kommentator Klem mens de tyske jubelscenene utspilte seg.
Svenskene, derimot, forsvant fort av isen. Det er et under hvis det ikke er pinneved av køllene deres.
– Sablene vil slipes hjemme i Sverige nå, sa Shampo mens man kunne se flere av svenskene slå rundt seg i sinne.
Sverige ryker altså ut etter kvartfinalene, samme som de norske hockeyguttene. Det er det lengste Norge har kommet i et OL-sluttspill, mens for svenskene står dette som alt annet enn noen bragd.