FINLAND - NORGE 5-1: I motsetning til kampen mot Sverige, startet Norge meget oppløftende mot Finland fredag. Hockeygutta spilte rett og slett knallgodt i første periode, og tok sågar ledelsen ved Patrick Thoresen.
Drømmestarten ble imildertid et mareritt for Norge. Defensive feil avgjorde kampen i Finlands favør, som til slutt vant 5-1.
– Vi får litt for mange utvisninger og det tærer på folk,. Vi sliter med å forsvare oss i undertall i tredjeperioden. Vi er prega at vi er slitne, men de jobber bra. Vi er avhengige av at målvakten vår står godt, og i dag burde Lars Haugen tatt to av scoringene, sier landslagstrener Petter Thoresen til Eurosport.
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34
– Vurderer du et keeperbytte til neste kamp?
– Ja, det må vi jo ta en vurdering på.
Det betyr at Norge bør få til noe i siste gruppekamp mot Tyskland natt til søndag. Selv om alle lagene i gruppa går til åttedelsfinale, blir motstanderen veldig tøff om det blir tap også mot tyskerne.
– Det er pinlig, vi rakner som en gjeng med guttunger på 1-3. Før det synes jeg vi er bra. Det virker som vi ikke har den ryggraden vi skryter av at vi har, men vi skal vise oss fra en helt annen side mot Tysland, sier målvakt Haugen til Eurosport.

Sjokkledelse

Etter at Finland la tungt press på Norge innledningsvis, kom etter hvert Norge skikkelig i gang. Først med en enorm mulighet da Mats Rosseli Olsen klinket pucken i tverrliggeren.
Så grep Norge muligheten i overtall. Etter kriging foran den finske målvakten, endte etter hvert pucken opp på køllebladet til Patrick Thoresen. Hamar-mannen gjorde ingen feil og sjokkledelsen var et faktum etter drøyt seks minutter.
Saken fortsetter under videoen
Før kampen var landslagssjef Petter Thoresen klar på at de norske spillerne måtte holde seg unna utvisningsboksen dersom det skulle være mulig å tukte Finland. Etter å ha røket på tre utvisninger på rappen, fikk Norge etter hvert svi. Med tre minutter igjen av første periode utlignet Lepistö til 1-1 for Finland i overtall.
Saken fortsetter under videoen

Tolvanen-dominanse

Tommy Kristiansen var nære på da han i kjent stil kriget inne foran mål under et norskt overtallsspill, men den finske keeperen rakk akkurat å sette leggskinna til Sparta-spillerens avslutningsforsøk.
Tolvanen plukket opp et mislykket oppspiltforsøk fra Stefan Espeland og satte full fart mot Lars Haugen etter 26 minutter. Alene med keeperen gjorde supertalentet ingen feil og sendte finnene opp i føring. Norge fikk en scoring annullert .
Norge sto godt mot Finland i den andre perioden, men maktet ikke få pucken i mål. Dermed vant Finland perioden 1-0 og ledet 2-1 med én periode igjen.
Saken fortsetter under videoen

Nye feil

Tredje periode ga flere defensive feil fra de norske gutta. Bare fire minutter ut i avslutningsperioden sto det 3-1 til favoritten. Denne gangen var det Alexander Bonsaksen som tabbet seg ut i egen sone, og Veli-Matti Savinainen avjorde kampen i Finlands favør.
Med 12 minutter igjen på klokka, ble den finske spikeren satt i kista. Sami Lepistö noterte seg for mål nummer fire, etter et skuddfra blålinja.
Da hadde ikke så mye å si at det ble 5-1 tre minutter før slutt av Sakari Manninen, etter en ny norsk forsvarsfeil.
I den andre kampen i gruppa vant Sverige 1-0 over Tyskland. Dermed har Finland og svenskene vunnet begge sine kamper i gruppa.
Norges neste kamp er mot Tyskland, som er rangert under Norge. Den kampen ser du på Eurosport Norge og Eurosport Player natt til søndag kl. 04.10.