Onsdag ble det bekreftet at Nord- og Sør-Korea går sammen for å danne et kvinnelig ishockeylag under OL i PyeongChang. Det har lenge vært usikkert om Nord-Korea i det hele tatt ville sende utøvere til de olympiske lekene i nabolandet, men nå er det altså klart. Nyhetsbyrået Yonhap meldte først om avgjørelsen.
Les også: Historisk OL-samarbeid mellom Nord- og Sør-Korea
Norges ishockeypresident Nils Gerhard Nilsen roser initiativet. Han mener samarbeidet landene har iverksatt gjennom den sportslige arenaen viser styrken idretten besitter, og kommenterer de koreanske landenes ordning med munterhet.
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34
– Jeg tror vel samhandlingen er 100 prosent politisk, men det at idretten brukes som inngangsparti viser dens karakter, hvor samarbeidet mellom de to landene sportslig overgår alt annet. Det at de spiller på lag under OL syns jeg bare er gøy, sier Nilsen til Eurosport.no.

Positivt med dialog

Videre bemerker Nilsen at inngangsvinkelen idretten tilbyr setter diverse kontroverser på sidelinjen, samtidig som den ufarliggjør tilstedeværende problemer.
– Idretten gjør det mer uproblematisk. Det er bedre med dialog enn uten, og et samarbeid tenker jeg er veldig positivt.
Nord- og Sør-Korea har kollaborert ved tidligere arrangementer ved å stille et felles lag, men aldri under de olympiske leker.
Nilsen syns det var synd at de norske ishockeykvinnene ikke kom seg gjennom OL-nåløyet denne gangen. Nå tar han til ordet for et norsk-svensk samarbeid, i lys av Nord- og Sør-Koreas plan om å stille lag under samme flagg.
– Spørsmålet om et samarbeid mellom Norge og Sverige i kvinnehockey blir eventuelt noe litt frem i tid, men samtidig tenker jeg at det kunne vært noe om de to gikk sammen, hinter Nilsen

– Ikke aktuelt

Det norske frieriet til svenskene får en kjølig mottakelse over grensen.
Anders Larsson, presidenten i Det svenske ishockeyforbundet, setter en stopper for den norske ishockeypresidentens ønsketenkning umiddelbart. Han ser ingen fremtid i Nilsens fremtidige forslag.
– Et lagarbeid utover spillerutvikling og andre, lignende områder er ikke aktuelt. Vi i det svenske forbundet samarbeider med det norske på mange måter - vi er gode kamerater. Men når det kommer til OL og andre arrangementer representerer man sitt eget land, sier Larsson til Eurosport.no.