– Jeg er helt klart en Russland-fan og så lenge vi er sjanseløse på gull så håper jeg de vinner, sier 34-åringen til Eurosport.no.
Den siste tiden har 34-åringen ladet opp til lekene hjemme på Hamar. Onsdag samlet de norske landslagsgutta seg på Olympiatoppen før avreise til PyeongChang.
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34

Russland-fan

På grunn av brudd på dopingreglementet er Russland i utgangspunktet utestengt fra lekene, men russiske utøvere som har bevist egen uskyld får konkurrere - uten det russiske flagget på brystet.
– Hockeygutta er helt uskyldige og jeg skjemmes på ingen måte over å være Russland-supporter. Om folk mener jeg ikke burde støtte det russiske hockeylaget så driter jeg i det, sier han, som har vunnet Gagarin cup flere ganger.
Hamar-mannen liker spesielt godt måten russerne spiller på.
– De spiller kul hockey og jeg ønsker de all suksess. Det har jeg gjort i mange år, understreker storebror Thoresen.
Fra klubblaget SKA St. Petersburg har han 13 lagkamerater i den Russiske OL-troppen.

Ønsker å bryte 24 år gammel barriere

Han forteller at han alltid entrer isen med en visjon om å vinne, uansett anledning. Likevel innrømmer han at det er noe spesielt å entre isen i perioden hvor OL-ilden er tent.
34-åringen deltok i lekene i Vancouver 2010 og Sotsji 2014. Det nærmeste han har vært en seier var i 2010 da Norge tapte på ekstraomganger mot Sveits.
– VM er stort, men det er noe helt spesielt med OL. For meg er det like viktig å vinne en VM-kamp som en OL-kamp, men det er bare det at når man ser disse ringene på isen så er det noe eget, forteller KHL-proffen.
Han har spilt åtte kamper over to OL-turneringer med den norske isbjørn-logoen på magen, og endt med å tape samtlige.
– Nå har ikke Norge vunnet en OL-kamp siden 1994, så det er virkelig på tide. Så vet vi at veien til kvartfinale er kort dersom vi vinner én kamp. For meg er det et vellykket OL dersom vi vinner en kamp, sier forwarden.

Spent på kampformen

De siste ukene har han ikke spilt kamper. Han er derfor ikke helt trygg på at kroppen er helt i rute før OL.
– Fordi det er så lenge siden jeg har spilt kamp nå, så er jeg litt spent på formen. Kroppen føles fin, men det handler om timing i kampsituasjoner og slike ting. Den biten mangler jeg nok litt på foreløpig.
Norge spiller treningskamp mot Sveits søndag. Den akter Norges kanskje største nøkkelspiller å bruke til det fulle.
– Jeg ser fram til den kampen. Jeg skal utnytte den for å komme skikkelig i rute før OL, sier Patrick Thoresen.
Norge møter Sverige, Finland og Tyskland i gruppespillet av OL-turneringen.