– Det er viktig å få fornyet landslaget. Det er en prosess vi jobber med nå, sier landslagstrener Petter Thoresen til Eurosport.no.
I en årrekke har spillere som Patrick Thoresen (34), Anders Bastiansen (37), Mathis Olimb (31), Ken André Olimb (29), Jonas Holøs (31) Martin Røymark (31) og Kristian Forsberg (31) vært bærebjelker i landslaget.
Landslagssjefen mener hockeynasjonen er i ferd med å få fram flere profiler.
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34

– Må prestere

Johannes Johannesen (20), Ludvig Hoff (21), Mattias Nørstebø (22), Eirik Salsten (23) og Erlend Lesund (23) skal alle representere Norge i PyeongChang.
Thoresen forteller at han forventer mye av de yngre spillerne.
– De er unge, men er det er likevel viktig at de presterer allerede nå, sier landslagstreneren.
Han presiserer at flere av de nevnte allerede har mesterskapserfaring.
– Selvsagt har vi en baktanke om at dette kommer til å være spillere som vil få enda større ansvar på landslaget senere. Samtidig har flere av dem vært med i noen år allerede. Også i mesterskap, sier han.

Skeptisk Shampo

Eurosport-ekspert Espen Shampo Knutsen er bekymret for framtiden til det norske landslaget. Han ser ikke hvem som skal ta over etter de som lenge har vært bærebjelker.
– De spillerne som har båret landslaget i mange år nå begynner å bli i en sånn alder at de ikke holder mange flere mesterskap. Om de holder, blir de nok ikke bedre med årene, sier han, som skal kommentere Norges kamper under lekene i PyeongChang.
Den tidligere NHL-proffen mener spillere født i tidsrommet 1991-1994 i utgangspunktet bør ta ansvar i tiden som kommer.
– Men jeg ser ikke hvem som skal bli de nye lederne. Vi har ingen nye "Thoresener, Zuccarelloer, Olimber eller Holøser" på gang slik jeg ser det, sier han og er bekymret.

Usikker på kvaliteten

Konfrontert med landslagssjef Thoresens uttalelser om at Johannesen, Hoff, Nørstebø, Salsten og Lesund er tatt ut med landslags-framtiden i bakhodet, svarer Shampo slik:
– Det er greit og fint at de er tatt ut, men det gjenstår å se hvor gode de er. Vi har manko på spillere som leverer i de beste ligaene. Man blir jo litt bekymret, for vi har ikke klart å produsere gode nok spillere på flere år nå, sier Espen Shampo Knutsen.
Han tror Norge skal krige for å ikke rykke ned fra A-puljen i VM om noen år.
– Vi kommer til å slite med å beholde plassen etter at disse lederne blir borte.