Etter noen vanvittig dramatiske sluttminutter klarte til slutt tyskerne å komme seg til finale med sin 4-3-seier. På vegen har de altså slått ut den ene hockeystormakten etter den andre.
Dermed skal de spille sin første hockeyfinale gjennom tidene. Der møter de storfavoritt Russland, som har innfridd så langt i mesterskapet.
– Dette må være en av de aller verste hockeykampene i Canadas historie, sier Eurosport-kommentator Jørgen Klem.
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34

– Nå blir det slakt

Tyskland klarte på heltemodig vis å ri av den enorme canadiske sluttspurten. I den siste perioden vant canada skuddstatistikken 14-1.
– Det her er helt vilt! Canada - over og ut, sier Klem.
Eurosport-ekspert Espen Shampo Knutsen var bunnløst imponert over underdogens prestasjon.
– Vi tror ikke det vi ser. Dette er utrolig og herlig. Bildene vi ser nå er historiske og dessuten veldig fortjent, sier Shampo.

To kjappe

Etter at Tyskland på sensasjonelt vis slo ut Sverige i kvartfinalen av den olympiske hockeyturneringen var de fleste trygge på at eventyret skulle ta slutt i semifinalen mot Canada.
Men tyskerne fortsatte i samme stil og gikk fryktløst til verks. Med fem minutter igjen av den første periode gikk de opp i føringen ved Brooks Macek i overtall. Fra start i den andre perioden holdt de trykket oppe og brukte tre og et halvt minutt på å doble ledelsen sin til 2-0. Et nytt mirakel lå i luften.
Her tar tyskerne sjokkledelse over Canada. Artikkelen fortsetter under videoen.

Magisk scoring

To minutter senere ble man vitne til hockeysnadder da Marcel Gok fant Frank Mauer foran mål. Sistnevnte avsluttet angrepet med et kunstskudd hvor han dro pucken mellom egne bein og forbi den canadiske målvakten Kevin Poulin, som opplevde et mareritt mellom stengene.
– Hockey er ikke spesielt stort i Tyskland. Men det kan bli nå, utbryter Eurosports kommentator Jørgen Klem.
Se Tyskland praktscoring til 3-0 her. Artikkelen fortsetter under videoen.

Comeback-håp

Gilbert Brule svarte for Canada midtveis inn i den andre perioden og ga nord-amerikanerne et comeback-håp. Men det håpet ble fort slukket.
Tyskernes Patrik Hager var ikke interessert i å bevare spenningen og smalt motstanderen ned på bakken igjen med sin 4-1-scoring etter 32 minutter. Det resultatet sto seg ut den andre perioden.
– For et vanvittig drama. Her er noe sensasjonelt i ferd med å skje. Smak litt på dette, for tyskerne gjør narr av hockeystormakten Canada!
Canada måtte ha et kjapt mål i den tredje perioden og fikk nettopp det. Med 17 minutter igjen av ordinær spilletid havnet pucken på køllebladet til Mat Robinson som dro av keeper Danny Aus Den Birken og la pucken opp i nettaket til 2-4 for Canada.
Og med ti minutter igjen av tredje periode satte de en ny scoring. Med en mann mer på isen tar Derek Roy et skudd som styres inn via en skøyte og i mål. Da var det tyske forspranget kuttet ned til bare én scoring.
– Nå får vi se hva Tyskland er laget av. Nå kjenner de presset, sier Espen Shampo Knutsen.
Canada satte inn en voldsom sluttspurt og presset tyskerne i det som ble noen vanvittig nervepirrende sluttminutter.
Til tross for 14-1 i skuddstatistikken i siste periode klarte aldri Canada score utligningsmålet.
Dermed er Tyskland klare for finale i den olympiske hockeyturneringen. Søndag møter de storfavoritt Russland.