Oslo-gutten spiller for Medvescak Zagreb i den østerrikske toppserien og er den tiende beste poengplukkeren i serien. Denne sesongen har han produsert over ett poeng i snitt per kamp.
– Jeg har aldri vært bedre og mener jeg hadde fortjent en plass, sier Olden til Eurosport.no.
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34

Slik forklarer han vrakingen

Landslagssjefen forteller at han har hatt litt "sommerfugler i magen" i tiden før OL-uttaket skulle bli presentert. På spørsmål om hvorfor han ikke har funnet plass til Olden i troppen, svarer han slik:
– Sondre spiller en stor rolle i Zagreb, men her har jeg ikke plass til han i den rollen ennå. Andre skal ta den samme jobben i OL, sier Thoresen, og skyter inn:
– Da tenker jeg på spillere som Mats Rosseli Olsen, Patrick Thoresen, Anders Bastiansen og Olimb-gutta.
Olden blir ikke klokere etter å ha blitt konfrontert med uttalelsene.
– Jeg spiller i en bra liga og det har gått veldig bra for meg. Jeg forstår ikke at jeg ikke blir tatt med, sier han.

Lite kontakt

Selv om han er uenig i uttaket og mener han selv forsvarte en plass, forteller 25-åringen at hans kontakt med landslagsledelsen har vært fraværende det siste snaue året.
– Jeg har ikke hørt ett ord fra landslaget i hele år. Derfor skjønte jeg vel ganske tidlig hvilken veg det bar med tanke på uttaket. Men jeg har som sagt aldri vært bedre enn nå, sier han, som har spilt to VM for Norge og spilt 13 kamper. Denne sesongen har han notert seg for 44 målpoeng på 41 kamper i Østerrike.
Thoresen forstår Oldens skuffelse.
– Han er sikkert skuffet, men nå ønsket jeg altså andre typer i de siste to-tre rekkene, sier han.

Får Shampo-støtte

Espen "Shampo" Knutsen er Eurosports hockeyekspert og skal kommentere Norges kamper live. Han ble overrasket da han så OL-uttaket.
– Olden er topp ti poengplukkere i den østerrikske toppserien. Det er et dristig valg av Thoresen å ta med andre i stedenfor, sier "Shampo".
Hockeyeksperten stusser over at 21 år gamle Ludvig Hoff er tatt ut framfor Olden.
– Ludvig spiller universitetshockey i USA og det er få i Norge som har sett han spille. Han har lite erfaring med seniorhockey, så det var overraskende. Han konkurrerer om plassen med andre som skal produsere poeng, sier han.