– Jeg har vært fryktelig stresset de siste ukene og månedene. Nå har jeg stor tro på at jeg blir hundre prosent klar til OL, sier Mattias Nørstebø til Eurosport.no.
Frölunda-spilleren VM-debuterte for Norge med et smell i 2015, hvor han dundret inn viktige scoringer og gjorde seg til en bærebjelke for hockeygutta. Den da 20 år gamle backen har siden den gang blitt helt essensiell i det norske landslaget.
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34
Så viktig at Petter Thoresen innrømer at han gamblet med uttaket da han tok ut Nørstebø til OL-troppen i PyeongChang. Backen har nemlig slitt med kneskade i drøyt to måneder. Forrige uke spilte han sin første kamp etter et langt avbrekk.
– Det har vært fryteklig kjedelig og mye fram og tilbake gjennom skadeperioden, sier Norges nummer ti.
Han forteller om en nervepirrende tid før uttaket.
– Den ene dagen føltes det umulig å rekke OL, så var det mye bedre en annen dag. Jeg fryktet lenge at OL skulle ryke for meg, sier han.

Har tett dialog

Landslagssjefen forteller at han har hatt tett dialog med legeteamet til Frölunda for å få jevnlige oppdateringer på Nørstebø gjennom skadeperioden.
– Han har vært skadet lenge og ikke spilt noe særlig. Det er klart vi tok en sjanse da vi tok han ut, men nå har alt gått slik vi håpet på etter uttaket, sier Petter Thoresen til Eurosport.no.
Han forteller hvorfor han holdt av en plass til skadeutsatte Nørstebø.
– Mattias passer vårt spill godt. Han er flink til å sette press, er god med puck, og kommer til å bli viktig i powerplay. Han spiller på et høyt nivå til daglig i SHL og blir viktig for oss, sier han.

– Skal være hundre prosent til OL

Nørstebø føler han har blitt satt pris på av landslagsledelsen.
– Jeg er veldig takknemmlig for at de har holdt av en plass til meg og vært tålmodige, sier han.
Og selv om han spiller med noen operasjonsarr som ikke er helt leget ennå, er han klinkende klar i talen:
– Jeg skal være hundre prosent til OL.

– Ikke mange får oppleve dette

Den offensive backen gleder seg enormt til å komme i gang med OL. Norge spiller sin første kamp 15. februar mot Sverige.
– Det er ikke mange som får oppleve et OL, og for meg hadde det vært utrolig tungt om jeg gikk glipp av det. Personlig er jeg stolt og glad for å kunne bidra for Norge, sier trønderen.
Han er klar på hva han selv ønsker å bidra med.
– Jeg skal våge å holde i pucken og gjøre det lille ekstra. Jeg skal være spillende og forvalte pucken videre til de som skal score målene våres.
I tillegg til Sverige, møter Norge også Finland og Tyskland i gruppespillet.
– Vi er ikke favoritter i noen av kampene, men målet er å slå Tyskland. Så får Sverige og Finland bli bonuskamper, sier Mattias Nørstebø, halvannen uke før hockeylandslaget mesterskapsåpner.
Torsdag spiller han sin siste SHL-kamp da Frölunda møter Skellefteå før han reiser på landslagssamling.
  • Norges åpningskamp mot Sverige ser du på Eurosport Norge eller Eurosport Player 15. februar klokken 08.40.