Som 16-åring slo han gjennom i SHL for Göteborg-klubben Frölunda. Som gutt har han allerede dominert mot menn med erfaring fra både KHL og NHL.
Nå som NHL-stjernene glimrer med sitt fravær i den olympiske hockeyturneringen, kan dette meget vel være spilleren som stjeler hockeyshowet i PyeongChang.
  • Se Norge - Sverige torsdag morgen kl. 08:40 på Eurosport Norge og Eurosport Player!
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34

– Helt vill oppmerksomhet

Norske Mats Rosselli Olsen og Mattias Nørstebø er lagkamerater med Dahlin i Frölunda. Nørstebø har aldri sett maken til talent.
– Ingen jeg har spilt med eller mot har vært i nærheten. Rasmus er ekstrem, sier Nørstebø til Eurosport.no.
Norges nummer ti beskriver tilstandene rundt hockeyfenomenet som elleville.
– Oppmerksomheten han har fått er vanvittig på grunn av de kvalitetene han har. Alle vil ha en bit av Rasmus, og det er sikkert ikke bare enkelt. Det er imponerende hvordan han, som 17-åring, håndterer alt presset og beholder bakkekontakten, sier lagkameraten.
Saken fortsetter under avstemningen:

Mener han kan bli best

Det er forventet at den svenske backen blir førstevalg i neste års NHL-draft, altså verdens mest ettetrakede 2000-modell i hockeyverden. De siste 22 årene har bare to backer blitt valgt først i en draft, og ingen svenske har blitt valgt først siden Mats Sundin ble det i 1989.
Nørstebø er ikke i tvil om at lagkameraten kan bli verdens best back.
– Sånne som han kommer fram ytterst sjeldent. Jeg tror at han, med sitt talent og sin personlighet, absolutt kan bli verdens beste hockeyspiller. Nåløyet er trangt og det er langt fram, men jeg tror han er i stand til å bli det, sier han, og legger til:
– Én ting er i hvert fall sikkert. Han spiller ikke i Sverige neste sesong.
Saken fortsetter under videoen

Gitter-gutt

I PyeongChang blir 17-åringen altså tidenes yngste hockeyspiller til å bidra i en OL-hockeyturnering. I seniorhockey må man spille med gitter på hjelmen frem til man har fylt 18. Selv om det slikt sett blir veldig synlig at han fremdeles kunne spilt juniorhockey, tror Nørstebø at klubbkameraten vil utmerke seg som en senior i turneringen.
– Det er skikkelig kult at han skal spille OL med gitter. OL er en stor greie, og jeg og han har pratet litt om at vi gleder oss og slike ting. Han kommer til å være viktig for Sverige.
– Blir man inspirert av å være på trening hver dag med et slikt talent?
– Tja. Han er jo bare 17 år, det er han som lærer av oss andre, sier Mattias Nørstebø mens han ler lurt.

Får "Foppa"-ros

Peter Forsberg er en av tidenes største hockeylegender. Han gleder seg til å se fenomenet i OL.
– Det blir veldg spennende. Jeg synes det er bra at han blir tatt ut allerede nå, sier han til svenske Eurosport.
Han støtter opp under Nørstebøs påstander om at Dahlin kan nå langt- og kanskje lengst av alle.
– Rasmus har i hvert fall alle puslebiter som trengs for å nå veldig langt. Jeg tror han kan havne som nummer én i NHL-draften og det er utrolig stort. Det kommer til å legge litt ekstra press på han, sier Forsberg.