Onsdag presenterte landslagssjef Petter Thoresen den norske ishockey-troppen til OL i PyeongChang i februar.
Der var det som ved de fleste landslagsuttak duket for et par overraskelser.
– Det er alltid vanskelig. La oss si 10-12 spillere er ganske klare til å bli tatt ut. Men så er det alltid utfordrende å få et puslespill på plass med roller og spillertyper som vi vil ha inn i laget. Jeg har gått med en liten sommerfugl i magen en stund, men fikk landet det meste i forrige uke, forteller Thoresen.
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34
Den kanskje største overraskelsen er at landslaget fylles opp av tre blad Thoresen. Pappa Petter som landslagssjef og Patrick (34) var selvskrevne, men med seg på lasset får de også yngstebror Steffen (32). Storhamar-spilleren har ikke vært inne i landslagsvarmen siden 2015.
– Steffen har vokst seg inn og spilt veldig godt for Storhamar, og kler den rollen som sterk duellspiller. Han er tøff rundt mål og har spilt veldig mye undertall. Han er en allround-spiller, men det er det defensive preget vi må legge på hans skuldre nå, så håper vi at han lever opp til det, forklarer landslagssjefen overfor Eurosport.no.
Thoresen understreker overfor de som måtte tro noe annet, at det på ingen måte vil bli noen forskjellsbehandling for yngstesønnen når han nå er tilbake i landslagsvarmen.
– Patrick har vært her før, mens Steffen er ny nå, selv om han har vært innom landslaget før. Han er en av spillerne jeg vil ha med, det er ikke noe mer komplisert enn det. Jeg behandler dem som jeg behandler de andre spillerne, og så vurderer jeg prestasjonene deres fremover, sier Thoresen.
I og med at NHL-sesongen er i full gang, vil ingen spillere fra den amerikanske hockeyligaen være representert i lekene i PyeongChang. Det er en klar fordel for Norge som bare mister to spillere som åpenbart ville styrket troppen i Mats Zuccarello og Andreas Martinsen.
– Man kan godt si at muligheten er litt større for å nå en kvartfinale når NHL-spillere ikke er med. Det svekker noen av de andre lagene litt, men vi skal først og fremst konsentrere oss om å levere gode prestasjoner selv, sa Thoresen.
Landslagssjefen var klar på at Norge reiser til lekene i Sør-Korea med hårete mål.
– Min målsetting er at vi skal nå en kvartfinale. Jeg tror det er viktig at vi setter listen høyt for oss selv, men da er vi innstilt på det og vil ikke bli overrasket om vi får et godt resultat tidlig mot forhåndsfavoritter, sa han.
OL-turneringen i ishockey for herrer går av stabelen onsdag 14. februar.

Dette er hele Norges OL-tropp:

Målvakter:
Lars Haugen
Henrik Haukeland
Henrik Holm
Backer:
Alexander Bonsaksen
Stefan Espeland
Jonas Holøs
Johannes Johannesen
Erlend Lesund
Mattias Nørstebø
Daniel Sørvik
Henrik Ødegaard

Løpere:

Anders Bastiansen
Kristian Forsberg
Ludvig Hoff
Tommy Kristiansen
Ken André Olimb
Mathis Olimb
Mats Rosseli Olsen
Aleksander Reichenberg
Niklas Roest
Martin Røymark
Eirik Salsten
Patrick Thoresen
Steffen Thoresen
Mathias Trettenes