Det har ikke blitt russisk OL-gull i ishockey siden 1992, og ikke medalje siden 2002. Det gjør vondt for en stor ishockeynasjon.
OAR-laget er proppfullt av KHL-stjerner, mange av dem med en fortid som store profiler i NHL. Det hjalp lite onsdag. Tross en pangstart med 2-0-ledelse etter drøyt fire minutter ble det null poeng i åpningskampen.
  • Se Norge - Sverige i hockey-turneringen torsdag morgen kl. 08:00 på TVNorge og Eurosport Player!
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34
Dermed ble det en ny russisk nedtur i Pyeongchang. OAR-utøverne har tatt bare fem medaljer (en sølv, fire bronse) på de 30 første øvelsene. Russerne har ventet på at ishockeylaget skulle komme i gang og begynne å gjenopprette den russiske idrettsæren.
Se hele kampen i reprise under, saken fortsetter:

Vendte kampen

Det så lovende ut da Vladislav Gavrikov satte inn 1-0 etter 2.54, og enda mer da Kirill Kaprizov doblet den etter 4.08.
Så var det slutt på russisk jubel foran 4025 tilskuere i ishallen i Gangneung. Peter Olvecky og Martin Bakos utlignet med hvert sitt mål i løpet av snaut to minutter i slutten av første periode.
Så ble det ikke flere scoringer før Peter Ceresnák ble matchvinner i overtallsspill etter 48.30.
OAR vant skuddstatistikken 22-19, men et lag bygget rundt Patrick Thoresens lagkamerater i SKA St. Petersburg, med Ilja Kovaltsjuk og Pavel Datsjuk i spissen, dominerte slett ikke som mange hadde ventet.

USA-nedtur

I samme gruppe fikk også USA en smell da Slovenia vant 3-2 etter forlengning. Jan Mursak utlignet 1.37 minutt før slutt i 3. periode og scoret deretter vinnermålet 38 sekunder ut i forlengningen.
Også USA ledet 2-0, etter at Brian O'Neill og Jordan Greenway scoret i 1. og 2. periode. Jan Urbas reduserte fem minutter ut i siste periode, og Slovenia avsluttet best.
OL-sjansene er ikke ødelagt for noen, ettersom samtlige lag i turneringen får sjansen i cupspillet. Gruppevinnerne og beste toer går rett til kvartfinale, øvrige lag til utslagskamper om kvartfinaleplass.
Likevel fikk OAR-lagets selvtillit en smell i åpningen.
Se USA-kampen i sin helhet under:
(©NTB/Eurosport.no)