I underkant av én uke før OL braker løs i Sør-Korea hadde det nyetablerte, koreanske laget sin ilddåp mot de svenske hockey-kvinnene. Resultatet ble 3-1 i favør Sverige, melder den koreanske avisen Yonhap.
Ifølge mediehuset besto det sammensatte laget av 18 sør-koreanske og 4 nord-koreanske spillere, som kom dårlig ut og hadde 3-0 i sekken allerede i løpet av første periode.
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34

Møtes i OL

I forkant av mesterskapet er Korea rangert som nummer 22 i verden, og vil basert på tidligere resultater og interne møter mot helgas motstander slite med å ta seg videre fra gruppespillet.
For Sverige er nettopp ett av lagene Korea skal opp mot i den innledende fasen, 14. februar. Utover det spiller Korea mot Sveits (nummer 6 i verden) og Japan (nummer 9 i verden).
Den engelske utgaven av Yonhap skriver videre at de koreanske ishockey-kvinnene har trent sammen som lag siden slutten av forrige måned, med henholdsvis 23 sør-koreanere og 12 nord-koreanere i troppen.
Men med OL i anmarsj må troppen kuttes ned til 22 spillere totalt. Da er Koreas hovedtrener Sarah Murray pålagt å benytte seg av minimum tre nord-koreanske spillere, ut i fra den bekreftede avtalene landene i mellom, som igjen er godkjent av IOC.
FOTO: YONHAP