Tirsdag ble det norske hockeylaget historisk da de tok seg til vår første OL-kvartfinale gjennom tidene. Men mot den mektige hockeynasjonen ble det fryktelig tøft.
Norge fikk en opptur da backen Alexander Boksaksen reduserte til 3-1 i en god norsk periode, men russerne hadde full kontroll hele veien.
Til slutt endte det med en klokkerklar og fortjent 6-1-seier til Russland. Dermed er Petter Thoresens menn ute av hockeyturneringen.
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34

– Steg i riktig retning

Hamar-mannen Patrick Thoresen var skuffet over resultatet, men klarte likevel å glede seg over det han mener ble et godt norskt mesterskap.
– Om man skal summere så vil jeg bare si at vi kom til kvartfinale. Vi er en liten hockeynasjon, så dette er et steg i riktig retning, sier Thoresen til Eurosport.
– Alt måtte stemme dersom vi skulle få til noe mot Russland. Det gjorde det ikke i dag, og da er vi sjanseløse. Det var David mot Goliat, sier han.
Alexander Bonsaksen var langt nede etter tapet.
– Det er lenge til jeg er gammel, så jeg vet ikke om jeg kommer til å glede meg over dette i framtiden, sier han.
– De er bedre enn oss i alle ledd og du ser klasseforskjellen tydelig. Vi skulle veldig gjerne fått til et bedre resultat her i dag, sier han.
Her kan du se Russland sette spikeren i kista. Artikkelen fortsetter under videoen.

– Vi henger etter

En russer forsøker å slå pucken ned i rundvantet, men treffer dommeren. Det gir gummiskiva en ekkel sprett og treffer Mikhail Grigorenko som kommer alene med Haugen og prikkskyter over keeperens skulder etter snaut ni minutter.
Etter 13 og et halvt minutt doblet russerne ledelsen i overtall da Nikita Gusevs skudd fra bak mål ble styrt inn til 2-0.
Før den første pausen rakk Russland å øke ledelsen til 3-0, etter en førsteomgang med total enveiskjøring. 19-2 i skuddstatistikken var ganske beskrivende.
– De er gode. Bra en mot en og skaper noen kjempeleger og er dyktige når dem først får sjansen. Vi henger etter, men det er mye hockey igjen. Vi må være nådeløse på de overgangene vi får, summerte Mathis Olimb etter de første 20 minuttene.

Norge-lysglimt

Syv minutter inn i den andre perioden bød det seg en ytterst sjelden norsk mulighet da Mathis Olimb gravde fram pucken bak det russiske målet og sendte den inn foran mål. Der sto onsdagens matchvinner Alexander Bonsaksen og prikket inn reduseringen for Norge.
– Hva var oddsen for at Bonsaksen skulle være vår toppscorer? spør Eurosport-ekspert Espen Shampo Knutsen.
– Du kunne tatt deg ferie om du hadde tippet det, svarer kommentator Jørgen Klem.
Det bittelille norske håpet ble smadret få strakser senere da en ny norsk spiller satt i utvisningsboksen. Sergei Kalinin snek seg fri på bakerste stolpe og lirket inn 4-1 for Russland.
Russernes tredje overtallsmål, og deres femte totalt, var et faktum da et innslipp traff skøyta til Alexander Bonsaksen og gikk rett i mål.

Vondt blir verre

I den siste perioden gikk russerne ut på lavgir. Det førte til at Norge fikk noen målsjanser, men aldri noen store nok til å true russerne.
I stedenfor la russerne på til 6-1 ved Ivan Telegin.