PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Etter en real overhøvling fra svenskene og 0-2 i den første perioden kom de norske hockeygutta på isen i den andre omgangen med nytt pågangsmot. Norge ga alt i duellene, overtok initiativet og burde gjort kampen mer interessant, men det ville seg ikke foran mål.
Mot slutten av andre periode, da Norge presset på for redusering med stillingen fortsatt på 0-2, ble det ampert inne i den svenske sonen. Flere spillere fra hvert lag klynget seg inne ved vantet, og det hele endte med at vår egen Kristian Forsberg fikk en svensk skøyte rett i ansiktet.
– Det ser ikke ut til at det var tilsiktet, men den der er virkelig stygg! Vi får håpe det går bra med Forsberg, sa Eurosports ekspert Espen «Shampo» Knudsen da nordmannen måtte gå av isen, med blodet fossende nedover ansiktet.
PyeongChang
Tyskland var på vei mot gullrekord, så våknet den russiske bjørnen
25/02/2018 PÅ 07:34
Se hendelsen her (saken fortsetter under videoen):

– Blir straffet hardt

Forsberg kom seg tilbake på isen relativt fort etter å ha fått stoppet blødningen, og så ut til å kunne spille uhemmet videre.
Etter kampslutt var ikke hovedpersonen selv interessert i å la hendelsen ta for mye av oppmerksomheten.
– Nei, man kjenner ikke så mye når det skjer, men man ser det kommer blod og da går man av isen for å få stoppet det, sier Forsberg til Eurosport før han oppsummerer den norske innsatsen:
– Vi er til tider på høyde med svenskene i dag, men de har et bra lag og straffer oss hardt.
For etter 15 minutter var skuddstatistikken 11-1 og 2-0 til Sverige. Lite tydet da på at Norge skulle gi naboene kamp, men de norske hockeygutta hevet seg betraktelig og kunne med litt flaks redusert før Sverige på ny fikk en puck i målet og økte ledelsen til 3-0.
– Det er så fortjent, men det er en klar «interference». Det blir ikke mål, tror jeg, kommenterte «Shampo» da Norge fikk sin scoring annullert på 0-2 og måtte innse at deres første OL-nettkjenning ikke ble å komme torsdag.

Tar med seg det positive

I stedet for at Norge kjempet seg tilbake satte svenskene opp tempoet og scorte to mål i løpet av et par minutter i tredje periode – 0-4. Fra da og inn ble det en ren parademarsj for en av de olympiske lekers favoritter.
Nå må Norge heve seg et nivå eller to om det skal bli jubel utover mesterskapet.
– Jeg tror (Petter) Thoresen vil være fornøyd med kampen, sett bort fra den første perioden. Vi hever oss i andre og er bedre enn Sverige da, men da er kampen allerede ødelagt, sa «Shampo» før mikrofonen ble gitt videre til Norges lagkaptein, Patrick Thoresen:
– Sverige kommer ut mye sterkere enn oss. Vi blir for passive og får ikke flytta pucken opp i deres sone. Da blir det vanskelig, sa Thoresen etter kampslutt.
– Det er ikke svart alt sammen, men vi må være mer tilstede. Vi taper, men må ta med oss det positive videre, la Thoresens far og landslagssjef Petter Thoresen til.
Kan Norge hevde seg mot Finland? Kampen ser du på Eurosport Player fredag 16. februar fra 13.10!