Mange holdt Danmark som favoritter før OL-plassen til Beijing skulle avgjøres på Nye Jordal Amfi.
Det var duket for en ren gruppefinale etter at både Norge og Danmark stod med seks poeng. De to andre lagene i gruppen var Sør-Korea og Slovenia.
Det var en jevnspilt hockeykamp mellom de skandinaviske naboene, men til slutt ble forhåndsfavorittene for sterke.
Ishockey
Kåret til årets forbilde
09/01/2021 PÅ 19:08
Danskene sikrer seg med det en plass til neste års vinter-OL, mens de norske hockeyguttene må følge lekene hjemmefra.

Zuccarellos siste landslagskamp?

Scoringen til Frederik Storm på tampen av 2. periode la grunnlaget for dansk seier. 32-åringen kom alene med Henrik Haukeland og sendte pucken mellom beina på målvakten og i nettet. I sluttminuttene doblet Nikolaj Ehlers ledelsen.
Norge hadde flere gode muligheter foran eget publikum, men klarte ikke å få pucken forbi Sebastian Dahm i det danske buret.
Tiden vil vise om oppgjøret ender å med bli Mats Zuccarellos siste på landslaget. NHL-proffen gjorde nylig comeback etter fem års fravær.
Norsk ishockey har vært representert i de tre siste OL. Forrige kvalifiseringsbom kom i forkant av Torino-mesterskapet i 2006.
Patrick Thoresen var et gledelig gjensyn i det norske laget søndag. Veteranen mistet de to foregående kampene med skade, men var klar til dyst mot danskene. Fem minutter ut i den siste perioden fikk han en stor sjanse, men skuddet smalt i stolpen.
(©NTB) /Eurosport.no


Ishockey
Ishockeylandslaget på sommeris tross avlyste kamper
07/05/2020 PÅ 10:18
Ishockey
OL-kvalifiseringen i ishockey er utsatt ett år
06/05/2020 PÅ 18:07