– Østerrike er et stort steg opp fra Norge. Jeg har hørt mye positivt om Graz og føler meg veldig klar for dette nå. Det er en bra klubb og en fin by, så jeg gleder meg veldig. Det blir et fint førstesteg for meg, sier han til Discovery.
Toppscoreren i Fjordkraft-ligaen sist sesong med 33 mål har skrevet under på en toårsavtale med klubben som holder til i den nest største byen i Østerrike. Han flytter alene til Graz 28. juli og blir med på klubbens pre-season fra starten av august.
– Jeg håper at jeg kan fortsette å produsere poeng som jeg har gjort her hjemme. Jeg håper å ta ytterligere et steg som hockeyspiller, samtidig som jeg skal være en produserende spiller. Jeg har på følelsen av at det skal gå ganske greit, sier Granholm.
Beijing 2022
Beijing 2022 – Finland mot ROC - Ishockey – OL-høydepunkter
20/02/2022 PÅ 07:13
Graz ble nummer ti i den østerrikske ligaen sist sesong og røk ut i første runde av sluttspillet. Tommy Jakobsen, Christian Nicolaisen og Anders Bastiansen har tidligere spilt for klubben som vant seriemesterskapet i 2000.
– Vi har møtt lag fra Østerrike tidligere, og de har herjet med oss. Alt er ganske mye bedre. Tempoet er veldig mye høyere. Jeg gleder meg veldig.
Granholm har fått ti kamper med flagget på brystet, men var en av desiste som ble kuttet fra laget før VM i mai. Han er fast bestemt på å bli en viktig brikke for det norske landslaget i årene fremover.
– Jeg håper jo å kunne være med på landslaget fremover. OL i 2026 er naturligvis et stort mål for meg. Jeg tar jo ikke ut laget, men jeg skal gjøre det jeg kan for å få bli tatt med. Nå kommer jeg til å spille i en bedre liga, så jeg blir mer lagt merke til fremover, sier Granholm.
Beijing 2022
Se de ville jubelscenene etter Finlands historiske OL-gull
20/02/2022 PÅ 06:47
Beijing 2022
Beijing 2022 – Sweden mot Slovakia - Ishockey – OL-høydepunkter
19/02/2022 PÅ 16:20