Vladimir Tkatsjovs scoring i tilleggstiden sørget for at Norge fikk en noe sur start på firenasjonersturneringen der også Frankrike og OL-klare Slovakia er motstandere. Men de norske spillerne gjorde seg på ingen måte bort mot den tøffe motstanderen.
– Jeg er veldig fornøyd. Vi er aggressive, og vi er bedre defensivt enn i Innsbruck sist. Der var vi litt rufsete. Vi jobber og er aggressive i egen sone, og samtidig synes jeg vi skaper mye. Det er jeg veldig fornøyd med, sa landslagssjef Petter Thoresen til NTB.
– Til tross for at vi tapte på «sudden» i dag, så sitter vi igjen med at «dette var gøy, dette taklet vi bra». Laget framsto taktisk klokt. Vi tapte pucker her og der som vi kan luke bort, men vi er fornøyde, la han til.
Ishockey
Norsk landslagsspiller klar for østerriksk storklubb
23/06/2022 KLOKKEN 17:47

I føringen

Særlig førsterekka med Patrick Thoresen, Mathis Olimb og Ken André Olimb viste seg som kreativ og farlig offensivt. Det skulle heller ikke ta mer enn snaut tre minutter før den første pucken, signert Thoresen, satt i mål.
Olimb-brødrene samarbeidet om å vinne pucken ved vantet, hvorpå Thoresen forsøkte å servere Ken André Olimb i midten, men pasningen gikk i stedet via Russland-keeper Aleksandr Sjarytsjenkov og i mål.
Mens Russlands prioriterte lag spilte kamp mot Sverige i Euro Hockey Tour tidligere torsdag kveld, viste Norges motstander også litt av bredden i russisk ishockey. Laget var nådeløst de gangene nordmennene gjorde feil, og mot slutten av første periode resulterte en slik feil – en klønete pasning av Niklas Roest – i scoring. Mikhail Naumenkov fikk med seg pucken, og da de norske backene ikke maktet å stoppe ham, fintet han av keeper Henrik Haukeland og satte inn utligningen.

Målrikt

Norges førstekeeper Lars Haugen er også med i troppen til firenasjonersturneringen i Hamar, men han sto over Russland-kampen på grunn av magesjau. Med unntak av ham og backduoen Alexander Bonsaksen og Mattias Nørstebø stilte Norge med sitt antatt sterkeste, OL-aktuelle mannskap.
Anders Bastiansen sendte Norge i ledelsen 2-1 tidlig i annen periode. Kort tid etter ble Erlend Lesund hardt straffet da han slurvet med pucken defensivt. Andrej Kuzmenko var våken, dro seg inn mot Norge-målet og hamret inn 2-2.
Det skulle ikke ta lang tid før vertene tok ledelsen igjen. Thoresen serverte en strålende tversoverpasning til Mathis Olimb, som kontrollert satte inn 3-2 fra venstrekanten.
Ledelsen holdt seg til det gjensto seks minutter av perioden, da Russland fikk et noe heldig mål i overtall. Backen Anton Belov skjøt, og på returen fikk Viktor Tikhonov, barnebarn av den avdøde trenerlegenden med samme navn, brukt kølleskaftet til å sette pucken i mål.

Frankrike neste

Norge viste mye pent spill, og både Patrick Thoresen og Mathis Olimb fikk store sjanser til å sende Norge i ledelsen før midtperioden var omme, men klarte ikke å sette pucken i mål. I tredje periode ble det ingen scoringer, og avgjørelsen falt da Tkatsjov scoret i forlengning tre mot tre.
Både målprotokoll, skuddstatistikk og kampbilde vitnet om et jevnt oppgjør der Norge kanskje var et lite hakk bedre enn Russland. Det må sies å være bra mot et lag fullt av teknisk gode spillere og profiler fra Europas beste liga, KHL.
– De har jo et bredt utvalg i Russland. Det var kanskje ikke de aller største stjernene som spilte her, men mange av disse spillerne scorer mye mål og poeng i KHL, så det er ikke noe dårlig lag vi møtte, sa Patrick Thoresen til NTB.
Tre av hans lagkamerater i SKA utgjorde Russlands førsterekke: Alexander Barabanov, Tikhonov og Maxim Karpov. Kun én av dem klarte å notere seg for poeng.
Turneringen i Hamar OL-amfi er den siste det norske laget spiller før det bærer av gårde til Pyeongchang i februar. Norge møter Frankrike fredag og Slovakia lørdag. Slovakene slo Frankrike 4-2 tidligere torsdag.
(©NTB)
Beijing 2022
Beijing 2022 – Finland mot ROC - Ishockey – OL-høydepunkter
20/02/2022 KLOKKEN 07:13
Beijing 2022
Se de ville jubelscenene etter Finlands historiske OL-gull
20/02/2022 KLOKKEN 06:47