Det avslører den nyvalgte presidenten i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF), Luc Tardif, overfor nyhetsbyrået AFP. Tardif sier at en avgjørelse skal tas i løpet av oktober.
– Dette spørsmålet melder seg helt klart for herrelaget, men ikke for kvinnene. Det skal spilles kamper med Kinas lag som skal følges av en IIHF-representant, og så vil en avgjørelse fattes, sier Tardif.
Ettersom Norge er det øverst rangerte laget som ikke kvalifiserte seg til OL, vil nordmennene få OL-plassen og gå inn i gruppe med Canada, Tyskland og USA dersom Kina fjernes fra turneringen.
Ishockey
OL-drømmen knust for de norske hockeygutta
29/08/2021 PÅ 16:22

Norsk mulighet

– Det stemmer. Vi er øverst på rankingen av de lagene som ikke er med i utgangspunktet. Vi ble orientert om dette på IIHF-kongressen i St. Petersburg i helgen, sier ishockeypresident Tage Pettersen til NTB.
Han vil ikke spekulere i hvor sannsynlig det er at Kina kastes ut av OL, men sier at Norges Ishockeyforbund må forberede seg på at det kan skje.
– Vi som forbund må ta kontakt med IIHF for å få en avklaring så raskt som mulig. Det er ikke lenge til OL, sier Pettersen.
Norge tapte mot Danmark i den avgjørende OL-kvalifiseringskampen på Jordal Amfi i slutten av august. Danskene har havnet i OL-gruppe med Sveits, Tsjekkia og Russlands olympiske komité i Beijing.

Svakt

Kina er i utgangspunktet kvalifisert for OL-hockey som vertsnasjon, men er bare rangert som nummer 32 i verden av IIHF. Tardif er bekymret for nivået til det kinesiske laget, som ikke har spilt en kamp siden 2019.
– Å se et lag bli slått 15-0 er ikke bra for noen. Ikke for Kina, og ikke for ishockeyen.
– Om det ikke blir mulig med Kina, trenger vi en plan B, og rankingen sier at det er Norge, legger Tardif til.
(©NTB)
Ishockey
Kåret til årets forbilde
09/01/2021 PÅ 19:08
Ishockey
Ishockeylandslaget på sommeris tross avlyste kamper
07/05/2020 PÅ 10:18