Populære sporter
All sport
Vis alt

NHL bekrefter nei til OL-deltakelse: – Er ikke lenger mulig

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 22/12/2021 klokken 17:12 GMT+1

Det blir ingen NHL-spillere i OL-turneringen i ishockey. NHL og spillerforeningen NHLPA bekreftet onsdag opplysningene som lekket ut dagen før.

NHL-stjernene kommer ikke til OL

Foto: Getty Images

Ligaen skriver på sitt nettsted at årsaken er opphopingen av utsatte grunnseriekamper på grunn av koronasmitte i mange lag.
– NHL respekterer og beundrer spillernes ønske om å representere sine land og delta i en landslagsturnering mellom de aller beste. Derfor ventet vi så lenge vi kunne med å treffe denne avgjørelsen, samtidig som vi lette etter mulige løsninger som ville tillate OL-deltakelse, sier NHL-sjef Gary Bettman.
– Dessverre er ikke dette lenger mulig som følge av de mange utsatte kampene.
50 kamper er utsatt denne sesongen, hvorav 32 bare den siste uken.
Ishockeyturneringen i Pyeongchang i 2018 ble avviklet uten NHL-spillere på grunn av uenighet om forsikringer og reisekostnader. Dermed sank kvaliteten flere hakk. Spillerne savnet også OL, og de fikk skrevet inn i den nye tariffavtalen at det skulle legges til rette for deltakelse i 2022 og 2026.

Skuffelse

Imidlertid ble deltakelse i Beijing-OL gjort avhengig av at seriespillet ikke var «betydelig påvirket» av koronautsettelser. Den siste tidens ras av utsettelser har gjort at ligaen trakk i nødbremsen.
Mange spillere har uttrykt stor skuffelse over at de ikke får reise til OL.
– Jeg har gledet meg til den turneringen i åtte år. Alle som hadde mulighet til å være med i OL er skuffet nå, sa den svenske Washington Capitals-stjernen Nicklas Bäckström til Aftonbladet.
Det er lagt inn pause i seriespillet fra 3. til 22. februar for allstarkampen og OL-turneringen. Allstarkampen skal fortsatt avvikles, men resten av pausen vil bli brukt til å avvikle utsatte kamper.

Ser mot 2026

– Det viktigste målet er å avvikle hele grunnserien og Stanley Cup-sluttspillet på en trygg og ansvarlig måte. Vi setter pris på jobben IOC, Det internasjonale ishockeyforbundet og OL-arrangøren har gjort for å få med NHL-spillere, men omstendighetene har gjort det umulig, sier Bettman.
– Vi ser fram til OL-deltakelse i 2026.
De OL-klare lagene må nå sette sammen sine tropper med spillere fra andre ligaer enn NHL.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame