Etter ett hopp på 105,5 og ett på 101 sikret Daniel-André Tande norgesmestertittelen under NM i normalbakke i Midtstubakken i Oslo. Men da han snakket med Eurosport kort tid etter å ha tatt av seg skiene nede på sletta, var det tydelig at 23-åringen ikke var helt fornøyd.
– Hoppet er jeg ikke veldig fornøyd med. Det er litt mer rusk. Jeg får ikke like god flyt som i første omgang, forklarer han.
Konkurransen blant herrene ble svært jevn. Der kun 5,5 poeng skilte mellom de fem beste. Det mener Tande er et godt tegn.
Hopp
FIS-vedtak tillater kvinner å konkurrere i skiflyging – takker Bråthen
13/04/2022 KLOKKEN 16:38
– Jeg synes det virker lovende. Det viser at det er mange som hopper bra på ski. Da kan vi få et godt lag til verdenscupåpningen.
Kenneth Gangnes sikret sølvet bare 0,5 poeng bak Tande, han er også positivt på at Alexander Stöckl ikke får det så enkelt når han skal velge ut verdenscup-hoppere til vinteren.
– Kanskje er det en eller flere som burde stukket seg ut i teten. Jeg tror nivået blant de beste er bra. Det har vi vist gjennom sommeren. Så vinner du NM er i du i form, sier Gangnes.
Halvor Egner Granerud tok NM-bronsen og kan være en outsider i kampen om verdenscupplasser denne vinteren.
I kvinneklassen tok Maren Lundby et suverent NM-gull lørdag kveld. Hennes to hopp var på 102,5 og 99,5 meter, og ga 256,1 poeng. Sølvet gikk til Silje Opseth, mens Anna Odine Strøm tok bronsen.
Hopp
Kronet kjempesesong med seier og personlig rekord i sesongfinalen
27/03/2022 KLOKKEN 09:51
Hopp
Sikret VM-gull i skiflyging på hjemmebane: – Sinnssykt morsomt
12/03/2022 KLOKKEN 17:10