– Altså – Daniel er ikke klar for å hoppe i morgen igjen, så bra er ikke formen. Men etter forholdene og omstendighetene var han i god form da jeg pratet med ham. Det første han sa var «du blir ikke kvitt meg så lett». Det var gode, gamle Daniel, dét, sier Clas Brede Bråthen til NTB.
Hoppsjefen forteller at han fikk fem minutter med Tande over FaceTime mandag formiddag. 27-åringen ble lagt i kunstig koma for å roe ned hjernen og kroppen, og har nå våknet.
– Det var først og fremst veldig ålreit å se at Daniel var Daniel. Han har fått ordentlig juling, man må ikke glemme det. Men det var hyggelig og godt å få pratet med han igjen, sier Bråthen.
Hopp
Tande flyttet til Ahus
03/04/2021 PÅ 10:10
Han forteller at Tande ikke husket noen ting av det stygge fallet.
– Da sa jeg at det ikke var noe å stresse med å prøve å huske hva som skjedde heller. Han hadde ikke sett det igjen. «Jeg trenger ikke se det før jeg blir like gammel som deg, Clas», sa Daniel til meg. Da skjønte jeg at det var gode, gamle Daniel.
– Vi pratet ikke noe om hopp, bare en status på hvordan han hadde det. Samtidig blir han fort sliten, og det å se på en skjerm er ikke det man er mest opptatt av når man akkurat har våknet fra koma. Men det er veldig godt å se og høre at han er oppe og nikker.
(©NTB)
Hopp
Tande tilbake i Norge: – Det går etter forholdene veldig bra
02/04/2021 PÅ 16:30
Hopp
Tande flyttes fra intensivavdelingen: – I de aller beste hender
31/03/2021 PÅ 09:49